Val di Sole (IT)

Sol, snö & lyxiga hotell till låga priser

Till Val di Sole har vi buss- och flygresor från Malmö/Kastrup vecka 8. 

Här bor du på bästa läge i Val di Sole, som betyder solens dal, i norra Italien. Bergskedjan heter Brenta-Dolomiterna och här har du ett enormt skidområde utanför dörren på nästan 160 km pist med varierad åkning för såväl nybörjare som för avancerade åkare. Den välkända orten Madonna di Campiglio, där den då 18-årige Ingemar Stenmark tog sin första världscupseger 17 december 1974, ligger i samma skidområde. Det tar cirka en timme att åka skidor dit och på vägen passerar du många fina pister. Väl framme i Madonna di Campiglio har du massor av fin skidåkning. Du kan även åka i de lite brantare backarna i Pinzolo, tack vare en lift som byggdes för några år sedan. Men glöm inte hemmabackarna i Marilleva och Folgarida. Bara här behöver du ett par dagar för att beta av den underbara skidåkningen! Åkhöjden i systemet ligger på 1300 - 2504 meter över havet, vilket säkerställer bra snötillgång och långa härliga pister. Du har liften/backen nästan utanför dörren när du bor på våra noga utvalda hotell. Tänk dig lyxen att bara gå några meter till liften eller från backen och sedan ha nästan 160 km pist framför dig. Den lilla byn Folgarida ligger på ca 1.400 m.ö.h och är ingen stor by, men våra resenärer reser hit för den perfekta skidåkningen och samvaron på hotellet med sina resekamrater och övriga resenärer. Ett resmål som ger dig mycket för pengarna!

Go Alpin har i många år haft resor till Val di Sole, men nytt sedan 2021 är att vi har resor till Folgarida, dit vår samarbetspartner Club Glaciär rest i över 10 år.

Pris från:
11 490:-
Boka resa

Skidåkning

Skidåkningen i Val di Sole är verkligen väl tilltagen. Från våra hotell, som alla ligger i byn Folgarida, kommer man upp i skidområdet som heter Marilleva Folgarida. Detta område är sammanbyggt med Madonna di Campiglios skidområde, där bl.a. Ingmar Stenmark tog sin första världscupseger! Tillsammans har dessa områden 156 km välpreparerade sammanhängande pister. Skidbussar och långa köer för att komma upp i systemet kan du glömma! Du finner övervägande röda pister, men även blått och en del svarta pister.

Marilleva och Folgarida

Våra hotell ligger i Folgarida. Marilleva är byn närmast Folgarida. Marilleva och Folgarida erbjuder superfin åkning i massor av röda och en del blåa backar. Svarta finns det inte så många av. Restauranger finns det gott om och priserna är billigare än vid grannorten Madonna di Campiglio. 

Madonna di Campiglio med Pinzolo

Att åka skidor från Marilleva eller Folgarida till Madonna di Campiglio tar lite mer än en timme. Väl framme i Madonna ska ni absolut prova pist nummer 3, som är den riktiga Stenmarksbacken. Här skrevs skidhistoria redan på 70-talet då Ingmar Stenmark vann sin första riktigt stora tävling. Pisten är en svart härlig backe och här kan du vara säker på att just din idol inom skidåkning har åkt många gånger. På motsatta sidan av skidsystemet finner ni långa härliga röda och blå pister. Där finns även en skid- och snowboard park med roliga hopp. En ägglift binder samman skidområdet med Pinzolo, som ligger längst bort i systemet. Här finner du de lite brantare backarna. Inget för nybörjaren, men makalöst fint för dig som är van skidåkare.

Byn & nöjen

Den långa dalen Val di sole har flera olika byar. Vi bor i den lilla byn Folgarida som ligger på ca 1.400 meter över havet. Perfekt utgångspunkt för skidåkning i det stora skidområdet. Folgarida kan inte skryta med långa affärsgator och ett rikt uteliv, men byn har ett antal barer, restauranger, skidaffärer och givetvis skiduthyrning, apotek samt bankomat. Hit reser man för att man älskar skidåkning och och vill ha närhet till den!

Veckoprogram

I Val di Sole har vi ett trevligt veckoprogam som innefattar allt ifrån härliga skidutflykter till afterski under veckan. Våra gudier tar dig med ut på pistvisningar i de olika liftsystemen så att du enkelt ska kunna bilda en uppfattning om området. Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i vårt veckoprogram. 

Ett mer detaljerat veckoprogram kommer senare.

Veckoprogrammet är preliminärt och kan eventuellt behövas förändras med tanke på den aktuella COVID-19 situationen. Förändringarna kommer ske genom förbättringar.

Lördag       

Ankomst till hotellen.
Skiduthyrning där våra guider hjälper till.

Söndag      

Pistvisning Marilleva, Folgarida och lite av Madonna di Campiglio.

Måndag    

Fri skidåkning.

Tisdag        

Pistvisning Madonna di Campiglio. 

Onsdag     

Fri skidåkning.

Torsdag

Fri åkning.

Fredag

I Stenmarks gamla skär. Vi åker den berömda världscupbacken och sedan vidare mot Pinzolo.

Lördag

Hemresa. 

Liftkort ingår

Alla våra resor inkluderar 6 dagars liftkort i resans pris. I Val di Sole ingår ett liftkort i "Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta" på hela 156 km pist, som gör att du kan åka överallt i hela skidområdet. Väljer du bussresa kan du lägga till för den 7:e skiddagen.  Vid bokningstillfället ska du ange om du eller någon i sällskapet är junior eller barn. Då får du rabatter på liftkortspriset, som dras av på din totala resekostnad.

Länk till skidområdets hemsida>> 

6 dagars liftkort

Liftkort vuxen & senior: ingår i resans pris
Liftkort barn, född efter 1 dec 2013: -2800 kr
Liftkort junior, född efter 1 dec 2005: -1000 kr
Ej liftkort: -2800 kr

7 dagars liftkort

Liftkort vuxen & senior: +300 kr
Liftkort barn, född efter 1 dec 2013: -2800 kr
Liftkort junior, född efter 1 dec 2005: -750 kr
Ej liftkort: -2800 kr

Skiduthyrning

I Val di Sole är skidhyra mycket billigt om man jämför med andra skidorter i Alperna och i den Svenska fjällen. Vi hyr skidor i närheten av hotellen i byn. Här har GO Alpins gäster reducerade priser på hyra av skidor och pjäxor. 

Skidor i olika kategorier

Butiken graderar sina skidor med brons, silver, guld och platinum. Guld och platinum är för dig som gillar snabbare och mer avancerad skidåkning med styvare skidor, vilket kräver mer av åkaren. Silver är det mest hyrda alternativet och ger dig bra utrustning som passar all sorts skidåkning. Brons är det enklaste alternativet och innebär utrustning som är lite mer lättåkt och anpassat för oerfarna skidåkare.

Du behöver inte boka utrustning

Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på flyget eller i bussen. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta smidigt.

Priser

Priserna nedan avser säsong 2021/2022 och är med Go Alpin-rabatten är inkluderad. 

För er som bor på Hotel Folgarida:

Endast skidor
                      Platinum   Guld      Silver   Brons   Junior*      Snowboard

6 dagar         € 112          € 89      € 63      € 50       € 45            € 58
7 dagar         € 121          € 98      € 71      € 55       € 49            € 63

Skidor + pjäxor
                       Platinum   Guld      Silver   Brons   Junior*    Snowboard

6 dagar         € 121          € 98      € 71      € 59       € 45             € 67
7 dagar         € 130          € 106    € 80      € 65       € 49             € 72

Deposit
Det är gratis att deponera skidorna hos uthyraren vid liften då man hyr skidor där. Har man egen utrustning som man vill deponera kostar det 12 Euro per vecka.

 

För er som bor på Hotel Madonna delle Nevi:

Endast skidor
                      Race      Gran Turismo   Basic   Junior*      Snowboard

6 dagar        € 130              € 86            € 63       € 41                 € 81
7 dagar        € 145              € 97            € 70       € 44                 € 90

Skidor + pjäxor
                      Race      Gran Turismo   Basic   Junior*      Snowboard

6 dagar        € 145              € 99             € 77       € 54                 € 95
7 dagar        € 162              € 112           € 85       € 60                 € 105

* = max 130 cm lång

Pistkartor

I Val di Sole ingår ett liftkort som täcker både Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio och Pinzolo. Hela 156 km härliga pister!

Val di Sole

Klicka på bilden för att förstora kartan och se hela skidområdet som ingår i liftkortet. Eller klicka här för att se en interaktiv pistkarta som öppnas i nytt fönster>>

 

 

 

Resmålsfakta

Val di Sole - Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta

Byns höjd: 1400 m.ö.h.
Pist: 156 km
Blåa pister: ca 15 st
Röda pister: ca 25 st
Svarta pister: ca 8 st
Antal liftar: 59 st
Högsta åkhöjd: 2500 m
Fallhöjd: 1200 m
Längdåkning: 95 km (ligger inte i närheten hotellen)
Funpark: 2 st

Länk till liftbolagets hemsida>>

Övrigt

Transfertid från Venedig: ca 3 h 15 min
Transfertid från Verona: ca 2 h
Transfertid från Milano Linate: ca 3 h
Transfertid från Milano Malpensa: ca 4 h
Badhus: nej
Barer/ nattklubbar: finns på hotellen i byn
Restauranger: finns på hotellen i byn
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: engelska, tyska, italienska

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellPlatserFrån pris
18/2BussHotel Madonna delle Nevi
Prissänkt 800 kr. Ord. pris 14.190 kr!
813 390:-Boka
18/2BussHotel Folgarida813 690:-Boka
19/2Eget flyg / Köra självHotel FolgaridaFullbokad, väntelista11 490:-Boka på väntelista
19/2Eget flyg / Köra självHotel Madonna delle NeviMer än 811 990:-Boka
19/2KastrupHotel Folgarida815 490:-Boka
19/2KastrupHotel Madonna delle NeviMer än 815 990:-Boka

Hotell

Hotel Folgarida

Hotel Folgarida

Hotel Folgarida är ett fint och familjeägt hotell som ligger endast 350 meter från liften och erbjuder en restaurang med omtyckt mat, solterrass och en relaxavdelning med tv&...
Hotel Madonna delle Nevi

Hotel Madonna delle Nevi

Familjeägda Hotel Madonna delle Nevi erbjuder rum i alpin stil.  Alla rum har heltäckningsmatta och en TV. Vissa rum har synliga takbjälkar. Hårtork finns. Riklig frukos...