Skip to main content

La Thuile (IT)

La Thuile - Bästa av Italien och Frankrike i ett

I italienska Aostadalen, på gränsen till Frankrike, ligger La Thuile. I den mysiga byn slingrar sig gatorna mellan gamla stenhus med kaféer, restauranger och små butiker. Här har man lyckats bevara den gamla charmen och byggt ett enormt skidområde alldeles intill. Med det mäktiga Mont Blanc-massivet som fond njuter du av fantastiska vyer och mer än 160 km pistade nerfarter. Här finns åkning för alla typer av skidåkare. Det är gott om härliga röda och blå backar och nedanför trädgränsen hittar du de lite mer utmanande svarta pisterna. Dessutom finns det riktigt bra och lättillgänglig offpiståkning. La Thuiles skidsystem är sammanlänkat med den franska orten La Rosière och det är enkelt att ta sig över gränsen med hjälp av några liftar och blåa nedfarter.

Perfekt blandning när du besöker La Thuile

Starta dagen med en italiensk espresso och skida sedan över till Frankrike för en perfekt grillad entrecote. På kvällen beställer du en lövtunn italiensk pizza. Svårslaget upplägg! Liftkortet du får av Go Alpin är även giltigt i den klassiska italienska skidorten Courmayeur. Med buss tar det ca 30 minuter från La Thuile och här väntar ytterligare 100 km välpreparerade pister. I Courmayeur kan du även ta den nybyggda och spektakulära kabinbanan Skyway Monte Bianco upp mot Punta Helbronner på Mont Blanc-massivet. Med hjälp av en bergsguide kan du sen åka den 24 km långa, opistade och berömda Valle Blanche ner mot franska Chamonix. Äventyret och naturupplevelserna ligger och väntar på dig! I La Thuile kan du välja bland lägenheter, frukost- och halvpensionshotell. Detta är bästa kombinationen av Italien och Frankrike. Du blir garanterad nöjd!

Fritextsökning

Skidåkning

Stora skidmöjligheter i La Thuile

Det egna skidområdet på hela 160 km pist erbjuder toppklassig skidåkning med allt ifrån glassiga blåa backar till tuffa svarta pister - i två olika länder! Skidsystemet ligger nämligen precis på gränsen mellan Italien och Frankrike. Här blir man nöjd oavsett vilken typ av skidåkare man är, nybörjare eller avancerad. Byn ligger bra till för att även kunna ta sig på en dagsutflykt till Courmayeur, som erbjuder ytterliggare 100 km pist. Det finns också mycket bra möjligheter för off pist i området. Varför inte testa på något nytt och åka Heliskiing? Eller vågar du ta dig en bit upp på Europas högsta bergstopp, Mont Blanc, och åka den välkända off pist-slingan Valle Blanche? Du hör själv, här trivs hela familjen!

La Thuiles skidområde

Tänk dig att vakna upp på morgonen och förbereda dig med en riktigt god italiensk frukost. Sedan sätter du på dig skidorna och åker mot den vackra toppen Chaz Dura, med sina 2579 meter över havet. Här har du två val. Åker du till höger, kommer du till La Thuile igen. Men om du åker till vänster, kommer du inom kort att korsa gränsen in till Frankrike. Här kan du avnjuta en god Fondue till lunch innan du tar dig tillbaka till La Thuile för att äta en äkta italiensk pizza till middag. Det bästa av två länder! Pisterna mellan de italienska och franska pisterna är blåa, vilket gör att alla kan ta sig över på andra sidan gränsen och njuta av åkningen. Området är på totalt 160 km pist och är väl anpassat till alla typer av skidåkare. Här trivs barn mycket bra samtidigt som den mer avancerade skidåkaren kan testa sina gränser. Som en liten bonus, finns det dessutom många trevliga bergsrestauranger med uteserveringar i systemet. 

Courmayeur

Genom att ta skidbussen cirka en halvtimme bort från La Thuile kan du åka skidor i den trevlia byn Courmayeurs skidområde. Här erbjuds ytterliggare 100 km pist att njuta i. Ditt liftkort som ingår i din paketresa, gäller även två dagar här, så du behöver inte bry dig om kostsamma uppgraderingar. Skidåkningen i Courmayeur är lugn och vacker med kombinationen av skogsskidåkning till åkning på högre höjd. 

Heliskiing

Om du aldrig har testat Heliskiing så kan du göra det i La Thuile. Här finns professionella och välutbildade bergsguider som garanterat kommer ge dig en underbar skidupplevelse du sent kommer glömma. Med helikopter tar ni er snabbt upp på antingen Mont Miravidi med sina 3068 meter över havet, eller den lite högre Glacier du Rutor på 3485 meters höjd. Med hjälp av guidernas instruktioner och tips tar ni er ner för glaciärerna. Detta är ett måste om du verkligen vill veta vad off pist innebär.

Valle Blanche

Det finns troligen ingenting i området som är så häftigt som Valle Blanche. En 24 kilometer lång off pist-slinga som har sin början nästan högst upp på Europas högsta berg, Mont Blanc, 4807 meter över havet. Denna utflykt måste göras med guide och innebär en heldag med härlig off pist. Man åker ett antal kabinliftar upp och därefter väntar en heldag på skidor. När du kommit längst ner är du i Franska Chamonix. Därifrån åker du buss tillbaka genom Mont Blanc-tunneln för att återvända till La Thuile. Slingan är väl omskriven i många olika skidmagasin och tidningar, och sägs vara en av världens häftigaste skidutflykter. Våra guider i La Thuile hjälper dig att boka denna utflykt.

Byn & nöjen

Byn & nöjen

Restauranger i La Thuile
I La Thuile finns det gott om trevliga restauranger. Då man bokar frukostpension har Go Alpin samarbete med en del restauranger i byn. De ger våra gäster 10 % på á la carte menyn. 

Afterski och barer
Det brukar oftast bli afterski på Hotel Planibels veranda. Här samlas alla glada skidåkare efter en heldag i backen. Ett stenkast bort ligger Pub La Cage Aux Folles som också erbjuder afterski på eftermiddagarna. I övrigt finns det vanliga barer och Enoteka (vinbar) utspridda på olika ställen i byn.

Simhall
I källaren på Hotel Planibell finns en simhall och gym som alla byns besökare får använda mot kostnad. Det finns en stor simbasäng och en mindre pool för barn. Gå in till receptionen på entréplan, så visar personalen dig ner.

Veckoprogram

I La Thuile har vi ett trevligt veckoprogam som innefattar allt ifrån härliga skidutflykter till afterski under veckan. Våra gudier tar dig med ut på pistvisningar i de olika liftsystemen så att du enkelt ska kunna bilda dig en uppfattning om området. Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i vårt veckoprogram. 


Veckoprogrammet är preliminärt. 

Veckoprogram 2025

 

Söndag
Ankomst med buss från Milano, incheckning på respektive hotell.
Skiduthyrningen Only Ski på Planibel har öppet till ca kl 18.30.

Måndag
Skiduthyrningen Only Ski på Planibel öppnar kl 08.30.
Kabinbanan vid Planibel öppnar kl 08.45.
Pistvisning La Thuile. Vi samlas kl 10.00 utanför kabinbanan uppe på
Les Suches 2200 m. 
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Tisdag
Pistvisning La Thuile och La Rosière.
Samling kl 09.30 utanför kabinbanan uppe på Les Suches 2200 m.
Lunch ca kl 12.00 på Plan du Repos (T) i La Rosière.
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Onsdag
Utflykt till och pistvisning i Courmayeur. Gratis buss avgår från Planibel vid sittliften Bosco Express kl 09.00 och från Hotel Le Miramonti kl 09.03.
Buss åter till La Thuile avgår var 30:e minut hela eftermiddagen.

Torsdag
Fri skidåkning. 
Kl 17:00: After Ski hos Valle d'Aostas roligaste slaktare!
Bröderna Salto bjuder in till ost- och charkuteriprovning i sin butik i Planibel och dukar fram vin, grappa och lokala delikatesser.
Intresseanmälan till reseledaren, t ex via sms, senast onsdag.

Fredag
Fri skidåkning.

Lördag
Gemensam skidåkning i favoritbackarna och gemensam lunch.
Samling kl 09.30 utanför kabinbanan uppe på Les Suches 2200 m.
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Söndag
Hemresa.


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

 

 

Liftkort ingår

Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till La Thuile ingår ett 6 dagars liftkort. Det gäller i La Thuilles egna skidområde som även går över på den franska sidan mot La Rosiere. Du får dessutom möjliget att åka 2 dagar i Courmayeur på detta lifkort. Vid bokningstillfället ska du ange om du eller någon i sällskapet är senior, junior eller barn. Då får du rabatter på liftkortspriset, som dras av på din totala resekostnad.
6 dagars liftkort ingår i resans pris och är giltigt dagen efter ankomst till dagen före avresa. 

Rabatter för liftkort vintern 2025

6 dagars liftkort:
Vuxen:  ingår i resans pris
Barn:      -3000 kr  (född efter 31 okt 2016)
Junior:   -1000 kr   (född efter 31 okt 2008)
Tonåring: -400 kr  (född efter 31 okt 2000)
Senior:      -400 kr  (född före 31 maj 1960)
Ej liftkort: -3000 kr

Skiduthyrning

Vi hyr skidor hos Only Ski & Snowboard, som är beläget bredvid det stora Hotel Planibel. Här har Go Alpins gäster 10% rabatt på all form av utrustning, från skidor till snowboards och hjälmar. Inför säsongen har butiken utökat sitt sortiment bland hyrskidor och köpt in säsongsnya modeller. Här får du modern utrustning och snabb service av trevlig personal!

Skidhyra behöver man inte anmäla

Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på flyget. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta så smidigt som möjligt.

I priserna nedan är rabatten inte inkluderad. Priserna avser vintern 2023/2024.

Skidor + stavar 6 dagar (utan rabatt)

Easy carving                                          90 €
Performance                                          111 €
Top.                                                      143 €
Platinum                                               156 €
Diamond                                               209 €                          
Barn under 119 cm                                47 €
Junior 120-140 cm                                 56 €

Pjäxor 6 dagar (utan rabatt)

Special                                                       49 €
Top                                                             59 €
Barn max strl 35                                      28 €
Junior strl 36 -                                          33 €

Snowboard 6 dagar (utan rabatt)

Intermediate                                           111 €
Top                                                          143 €
Junior                                                       90 €
Snowboardboots                                    49 €

Övrigt 6 dagar (utan rabatt)

Hjälm                                                         20 €
Intermediate längdskidor.                  ca 70 €

Skidskola

Om du är intresserad av skidskola rekommenderar vi Scuola Sci La Thuile. Skolan är en av dem största i byn och erbjuder många kunniga lärare. Kontakta skidskolan för bokning. Mer information och priser, besök deras hemsida genom att klicka här.

Pistkartor

Här är de två pistkartor du kommer behöva under din vecka i La Thuile. Totalt 260 kilometer pist har du att välja bland i Courmayeur och La Thuile. 

La Thuile

Klicka på bilden för att förstora kartan. 

Courmayeur

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Resmålsfakta

Här finner du skidfakta om La Thuile och Courmayeur. I ditt liftkort ingår 2 dagars skidåkning i Courmayeur vilket utökar skidupplevelsen.

La Thuile

Pist: 160 km
Blåa pister: 30 st
Röda pister: 35 st
Svarta pister: 13 st
Antal liftar: 41 st
Högsta åkhöjd: 2579 m
Fallhöjd: 1138 m
Längdåkning: ja
Byns höjd: 1441 m
Transfertid från Milano: 2,5 h

Courmayeur

Pist: 100 km
Blåa pister: 8 st
Röda pister: 17 st
Svarta pister: 3 st
Antal liftar: 16 st
Högsta åkhöjd: 2624 m
Fallhöjd: 1400 m
Byns höjd: 1224 m

Övrigt

Transfertid från Turin: 1 h och 45 min
Transfertid från Milano Malpensa: 2 h och 30 min
Badhus: ja
Barer/ nattklubbar: 3 st
Restauranger: 5 st
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: Engelska, tyska, italienska
Byns höjd: 1441 m
Foto för liftkort: nej

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Liftkort La Thuile
  Liftkort La Thuile Liftkortet som ingår i resans pris gäller 6 dagar för hela det sammanbyggda skidområdet La Thuile och La Rosiere. Två av dessa dagar kan man även åka skidor i Courmayeur, om man vill. Om du bokar barn-, junior-, tonåring- eller seniorliftkort vill vi att ni fyller i födelsedatum. Transfern på hemresedagen avgår alltid ca 5 timmar före flygets avresetid. Det innebär att vissa veckor kan man köpa till en 7:e dag på liftkortet. Vi garanterar inte att det finns duschmöjligheter på avresedagen.
  Ej liftkort, Pris: -3 000:-
  Liftkort: 6 dgr Liftkort Barn, född efter 31 okt 2016, Pris: -3 000:-
  Liftkort: 6 dgr Liftkort Junior, född efter 31 okt 2008, Pris: -1 000:-
  Liftkort: 6 dgr Liftkort Senior, född före 31 maj 1960, Pris: -400:-
  Liftkort: 6 dgr Liftkort Tonåring, född efter 31 okt 2000, Pris: -400:-
  Liftkort: 6 dgr Liftkort Vuxen, Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • 2 double rooms with connecting door -675:- gäller 2025-02-16
 • Dubbelrum 0:-
 • Lägenhet 3 rum max 6 pers 2 198:- gäller 2025-03-09
 • Lägenhet 2 rum max 4 personer 2 473:- gäller 2025-03-09
 • Lägenhet 3 rum max 6 pers 2 915:- gäller 2025-02-09
 • Lägenhet 3 rum max 6 pers 2 965:- gäller 2025-02-16, 2025-02-23
 • Lägenhet 2 rum max 4 personer 3 247:- gäller 2025-02-09
 • Lägenhet 2 rum max 4 personer 3 322:- gäller 2025-02-16, 2025-02-23
 • Lägenhet 3 rum max 6 pers 3 415:- gäller 2025-03-02
 • Lägenhet 2 rum max 4 personer 3 748:- gäller 2025-03-02
 • Dubbelrum Superior för eget bruk 4 000:- gäller 2025-03-09
 • Skidfrakt t.o.r. 495:- gäller 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-02-09, 2025-02-09, 2025-02-09
 • Skidfrakt t.o.r. 695:- gäller 2025-03-02, 2025-03-02, 2025-03-02, 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-02-23, 2025-02-23, 2025-02-23, 2025-03-02, 2025-03-02, 2025-03-02, 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-03-09, 2025-02-16, 2025-02-16, 2025-02-16

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationPlatserFrån pris
9/2LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 813 405:-Boka
9/2LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 815 990:-Boka
9/2LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 820 490:-Boka
16/2KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 813 455:-Boka
16/2KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 815 890:-Boka
16/2KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 820 290:-Boka
23/2ArlandaFlyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 813 955:-Boka
23/2ArlandaFlyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 815 990:-Boka
23/2ArlandaFlyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 820 490:-Boka
2/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 813 405:-Boka
2/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 813 905:-Boka
2/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Fullt14 705:-Fullt
2/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 814 490:-Boka
2/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl val414 990:-Boka
2/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valFullt14 990:-Fullt
2/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 819 990:-Boka
2/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 820 490:-Boka
2/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Fullt20 990:-Fullt
9/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 811 688:-Boka
9/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 812 188:-Boka
9/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Lägenhet Planibel, liftkort enl val
JUST NU! 500 kr/person + 2000 kr/lägenhet dras av i steg 3
Mer än 812 688:-Boka
9/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 813 990:-Boka
9/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 814 490:-Boka
9/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel du Glacier, frukostpension, liftkort enl valMer än 814 490:-Boka
9/3ArlandaDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 817 990:-Boka
9/3KastrupDirektflyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 818 490:-Boka
9/3LandvetterFlyg, transfer, La Thuile, Hotel Planibel, halvpension, liftkort enl val
Boka tidigt-rabatt! 1.300 kr/pers dras av i steg 3
Mer än 818 490:-Boka

Hotell

Hotel Planibel
OBS! Nyhet inför 2022 Hotellet totalrenoverades inför vintern 2022. Ingemar Stenmark bodde på detta hotellet under sportlovsveckan 2023! Hotel Planibel är vårt huvudhotell i byn och ligger på bästa t...
Lägenheter Planibel
Ring eller maila för offert på lägenhet om du inte finner när du försöker boka! Samtliga lägenhet totalrenoverades inför vintern 2023. Lägenheterna ligger 20-200 meter från liften på ett stort lägenhe...
Hotel du Glacier
Mysigt frukosthotell som drivs av den underbara Susanna, som äger hotellet. Rummen är mycket fräscha med helkaklade badrum. Vid receptionen finns en mysig bar och två sällskapsrum. Endast cirka 250 me...
Hotel Le Miramonti
Le Miramonti Welness Hotel är ett av byns finaste hotell och erbjuder fantastiska mijöer och god mat och dryck. Hotellet är ett av byns äldsta, men renoverades för ca 10 år sedan. Receptionen och lobb...