La Thuile (IT)

La Thuile - Bästa av Italien och Frankrike i ett

I italienska Aostadalen, på gränsen till Frankrike, ligger La Thuile. I den mysiga byn slingrar sig gatorna mellan gamla stenhus med kaféer, restauranger och små butiker. Här har man lyckats bevara den gamla charmen och byggt ett enormt skidområde alldeles intill. Med det mäktiga Mont Blanc-massivet som fond njuter du av fantastiska vyer och mer än 160 km pistade nerfarter. Här finns åkning för alla typer av skidåkare. Det är gott om härliga röda och blå backar och nedanför trädgränsen hittar du de lite mer utmanande svarta pisterna. Dessutom finns det riktigt bra och lättillgänglig offpiståkning. La Thuiles skidsystem är sammanlänkat med den franska orten La Rosière och det är enkelt att ta sig över gränsen med hjälp av några liftar och blåa nedfarter.

Perfekt blandning när du besöker La Thuile

Starta dagen med en italiensk espresso och skida sedan över till Frankrike för en perfekt grillad entrecote. På kvällen beställer du en lövtunn italiensk pizza. Svårslaget upplägg! Liftkortet du får av Go Alpin är även giltigt i den klassiska italienska skidorten Courmayeur. Med buss tar det ca 30 minuter från La Thuile och här väntar ytterligare 100 km välpreparerade pister. I Courmayeur kan du även ta den nybyggda och spektakulära kabinbanan Skyway Monte Bianco upp mot Punta Helbronner på Mont Blanc-massivet. Med hjälp av en bergsguide kan du sen åka den 24 km långa, opistade och berömda Valle Blanche ner mot franska Chamonix. Äventyret och naturupplevelserna ligger och väntar på dig! I La Thuile kan du välja bland lägenheter, frukost- och halvpensionshotell. Detta är bästa kombinationen av Italien och Frankrike. Du blir garanterad nöjd!

Pris från:
11 490:-

Paketpris: flygresa, transfer, boende med frukost- eller halvpension, 6 dagars liftkort samt reseledarservice.

Boka resa

Skidåkning

Stora skidmöjligheter i La Thuile

La Thuiles skidmöjligheter är stora. Det egna skidområdet på hela 160 km pist erbjuder toppklassig skidåkning med allt ifrån glassiga blåa backar till tuffa svarta pister - i två olika länder! Skidsystemet ligger nämligen precis på gränsen mellan Italien och Frankrike. Här blir man nöjd oavsett vilken typ av skidåkare man är, nybörjare eller avancerad. Byn ligger bra till för att även kunna ta sig på en dagsutflykt till Courmayeur, som erbjuder ytterliggare 100 km pist. Det finns också mycket bra möjligheter för off pist i området. Varför inte testa på något nytt och åka Heliskiing? Eller vågar du ta dig en bit upp på Europas högsta bergstopp, Mont Blanc, och åka den välkända off pist-slingan Valle Blanche? Du hör själv, här trivs hela familjen!

La Thuiles skidområde

Tänk dig att vakna upp på morgonen och förbereda dig med en riktigt god italiensk frukost. Sedan sätter du på dig skidorna och åker mot den vackra toppen Chaz Dura, med sina 2579 meter över havet. Här har du två val. Åker du till höger, kommer du till La Thuile igen. Men om du åker till vänster, kommer du inom kort att korsa gränsen in till Frankrike. Här kan du avnjuta en god Fondue till lunch innan du tar dig tillbaka till La Thuile för att äta en äkta italiensk pizza till middag. Det bästa av två länder! Pisterna mellan de italienska och franska pisterna är blåa, vilket gör att alla kan ta sig över på andra sidan gränsen och njuta av åkningen. Området är på totalt 160 km pist och är väl anpassat till alla typer av skidåkare. Här trivs barn mycket bra samtidigt som den mer avancerade skidåkaren kan testa sina gränser. Som en liten bonus, finns det dessutom många trevliga bergsrestauranger med uteserveringar i systemet. 

Courmayeur

Genom att ta skidbussen cirka en halvtimme bort från La Thuile kan du åka skidor i den trevlia byn Courmayeurs skidområde. Här erbjuds ytterliggare 100 km pist att njuta i. Ditt liftkort som ingår i din paketresa, gäller även två dagar här, så du behöver inte bry dig om kostsamma uppgraderingar. Skidåkningen i Courmayeur är lugn och vacker med kobimnationen av skogsskidåkning till åkning på högre höjd. Att åka skidor här är helt kostnadsfritt förutom skidbussen som kostar några få Euro för en tur och retur-biljett och har avgångar hela dagen. 

Heliskiing

Om du aldrig har testat Heliskiing så ska du göra det i La Thuile. Här finns professionella och välutbildade bergsguider som garanterat kommer ge dig en underbar skidupplevelse du sent kommer glömma. Med helikopter tar ni er snabbt upp på antingen Mont Miravidi med sina 3068 meter över havet, eller den lite högra Glacier du Rutor på 3485 meters höjd. Med hjälp av guidernas instruktioner och tips tar ni er ner för glaciärerna. Detta är ett måste om du verkligen vill veta vad off pist innebär.

Valle Blanche

Det finns ingenting i området som är så häftigt som Valle Blanche. En 24 kilometer lång off pist-slinga som har sin början nästan högst upp på Europas högsta berg, Mont Blanc, 4807 meter över havet. Denna utflykt rekommenderas att göra med guide och innebär en heldag med härlig puder. Man åker ett antal kabinliftar upp och därefter väntar en heldag på skidor. När du kommit längst ner är du i Franska Chamonix. Därifrån åker du buss tillbaka genom Mont Blanc-tunneln för att återvända till La Thuile. Slingan är väl omskriven i många olika skidmagasin och tidningar, och sägs vara en av världens häftigaste skidutflykter. Utflykten går att köpa av guiderna i La Thuile.

Byn & nöjen

Den mysiga La Thuile

Den mysiga byn La Thuile ligger i italienska Aosta-dalen precis intill gränsen mot Frankrike, bara ett stenkast från Europatoppen Mont Blanc. I den mysiga byn trängs de gamla stenhusen bland restauranger och slingriga gator. Här har man lyckats bevara den gamla charmen och byggt ett enormt skidområde intill. I La Thuile är det enkelt att sysselsätta sig med bland annat shopping, barer och en stor simhall. Det som utmärker La Thuile är de små familjeägda frukostpensionaten. I byn finns det fler mindre boenden än större hotell. Det är därför vanligast att man bokar frukostpension och så går man ut för att äta på någon av de trevliga restaurangerna i byn på kvällen. Många av frukostpensionaten är nyrenoverade i mysig alpstil och nästan alla har relaxavdelning. Självklart finns det även större hotell som erbjuder halvpension och då rekommenderar vi Hotel Planibel som har bästa tänkbara placering i byn, endast 50 meter från liften.

Restauranger i La Thuile

I La Thuile finns det gott om trevliga restauranger. Då man bokar frukostpension har GO Alpin samarbete med en del restauranger i byn. De ger våra gäster 10 % på á la carte menyn. Om du vill, kan du desstuom boka halvpension på en restaurang. Då har du ett bord reserverat till dig och ditt sällskap hela veckan och det serveras minst trerätters middag. Ett mycket smidigt alternativ om du vill bo på ett mysigt litet frukostpensionat.

Afterski och barer

Det brukar oftast bli afterski på Hotel Planibels veranda. Här samlas alla glada skidåkare efter en heldag i backen. Ett stenkast bort ligger Pub La Cage Aux Folles som också erbjuder afterski på eftermiddagarna. I övrigt finns det vanliga barer och Enotek (vinbar) utspridda på olika ställen i byn.

Simhall

I källaren på Hotel Planibell finns en simhall och gym som alla byns besökare får använda mot kostnad. Det finns en stor simbasäng och en mindre pool för barn. Gå in till receptionen på entréplan, så visar personalen dig ner.

Veckoprogram

I La Thuile har vi ett trevligt veckoprogam som innefattar allt ifrån härliga skidutflykter till afterski under veckan. Våra gudier tar dig med ut på pistvisningar i de olika liftsystemen så att du enkelt ska kunna bilda dig en uppfattning om området. Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i vårt veckoprogram. 


Veckoprogrammet är preliminärt. 

Veckoprogram 2023

Söndag

Ankomst och incheckning på respektive hotell.
Skiduthyrningen hos Only Ski.

Måndag

Pistvisning i La Thuile.
Samling kl. 10.00 utanför kabinbanan uppe på Les Suches 2200 m. Åk gärna några åk före.
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Tisdag

Pistvisning i La Thuile och La Rosiere.
Samling kl. 09.30 utanför kabinbanan uppe på Les Suches 2200 m.
Lunchstopp ca kl 12.00 på Plan du Repos.
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Onsdag

Utflykt till och pistvisning i Courmayeur. Skidbuss avgår från Planibel vid sittliften Bosco Express och från Hotel Le Miramonti.
Buss åter till La Thuile avgår var 30:e minut hela eftermiddagen. 
Exakt tid meddelas av reseledaren.

Torsdag

Fri åkning.
Besök gärna Valle d'Aostas roligaste slaktare!
Bröderna Luca och Claudio Salto har en mysig liten butik i Planibel. Stort utbud av ost, chark och lokala viner. 

Fredag

Fri skidåkning. Är ni intresserade av att hyra bergsguide eller testa helikopterskidåkning? Då är det bra att vara ute i god tid, våra reseledare hjälper gärna till att boka.

Lördag

Gemensam skidåkning i favoritbackarna med gemensam lunch.
Samling kl 09.30 utanför kabinbanan uppe på Les Suches 2200 m.
After Ski i Hotel Planibels bar från kl 16.30.

Söndag

Hemresa. 


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

 

 

Liftkort ingår

Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till La Thuile ingår ett 6 dagars liftkort. Det gäller i La Thuilles egna skidområde som även går över på den franska sidan mot La Rosiere. Du får dessutom möjliget att åka 2 dagar i Courmayeur på detta lifkort. Vid bokningstillfället ska du ange om du eller någon i sällskapet är senior, junior eller barn. Då kan du få bra rabatter på liftkortspriset, som dras av på din totala resekostnad.

6 dagars liftkort
6 dagars liftkort ingår i resans pris och är giltigt dagen efter ankomst till dagen före avresa. 

Rabatter för liftkort vintern 2022-2023

 

6 dagars liftkort:
Vuxen: ingår i resans pris
Barn, född efter 31 okt 2014: -2500 kr
Junior, född efter 31 okt 2008: -800 kr
Tonåring, född efter 31 okt 2004: -300 kr
Senior, född före 31 maj 1958: -300 kr
Ej liftkort: -2500 kr

Skiduthyrning

Vi hyr skidor hos Only Ski & Snowboard Rental, som är beläget bredvid det stora Hotel Planibel. Här har Go Alpins gäster reducerade priser på all form av utrustning, från skidor till snowboards och hjälmar. Vi har 10 % i rabatt. Inför säsongen har butiken utökat sitt sortiment bland hyrskidor och köpt in säsongsnya modeller. Här får du modern utrustning och snabb service av trevlig personal!

Skidhyra behöver man inte anmäla

Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på flyget. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta smidigt.

I priserna nedan är rabatten inte inkluderad. Priserna avser vintern 2022/2023.

Skidor + stavar 6 dagar (utan rabatt)

Easy carving                                          86 €
Performance                                          106 €
Top.                                                      136 €
Platinum                                               149 €
Diamond                                               199 €                          
Barn under 119 cm                                45 €
Junior 120-140 cm                                 53 €

Pjäxor 6 dagar (utan rabatt)

Special                                                       49 €
Top                                                             56 €
Barn max strl 35                                      26 €
Junior strl 36 -                                          31 €

Snowboard 6 dagar (utan rabatt)

Intermediate                                           106 €
Top                                                          136 €
Junior                                                       86 €
Snowboardboots                                    49 €

Övrigt 6 dagar (utan rabatt)

Hjälm                                                         19 €
Intermediate längdskidor.                  ca 65 €

Hemreseinformation

På denna sida kan ni läsa vilken tid transfern till flygplatsen avgår. Läs noga då vi kan ha flera olika transfers från just ditt hotell. Betala turistskatten och ev. rumsnota i receptionen kvällen innan avresa. 

Informationen avser hemresa den 17 februari

Hotel Planibel (även lägenheterna Planibel)

 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Landvetter och Arlanda.
  Transfern avgår (information kommer)
 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Kastrup.
  Transfern avgår (information kommer)

Hotel Le MIramonti 

 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Landvetter och Arlanda.
  Transfern avgår (information kommer)
 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Kastrup.
  Transfern avgår (information kommer)

Hotel Du Glacier

 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Landvetter och Arlanda.
  Transfern avgår (information kommer)
 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Kastrup.
  Transfern avgår (information kommer)

Hotel Boton Dór

 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Landvetter och Arlanda.
  Transfern avgår (information kommer)
 • Avresa till Milanos flygplats för flyg till Kastrup.
  Transfern avgår (information kommer)

Skidskola

Om du är intresserad av skidskola rekommenderar vi Scuola Sci La Thuile. Skolan är en av dem största i byn och erbjuder många kunniga lärare. Kontakta oss för mer information om bokning och priser, eller besök deras hemsida genom att klicka här.

Pistkartor

Här är de två pistkartor du kommer behöva under din vecka i La Thuile. Totalt 260 kilometer pist har du att välja bland i Courmayeur och La Thuile. 

La Thuile

Klicka på bilden för att förstora kartan. 

Courmayeur

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Resmålsfakta

Här finner du all nödvändig skidfakta om La Thuile och Courmayeur. I ditt liftkort ingår 2 dagars skidåkning i Courmayeur vilket utökar dina skidmöjligheter.

La Thuile

Pist: 160 km
Blåa pister: 30 st
Röda pister: 35 st
Svarta pister: 13 st
Antal liftar: 41 st
Högsta åkhöjd: 2579 m
Fallhöjd: 1138 m
Längdåkning: ja
Byns höjd: 1441 m
Transfertid från Milano: 2,5 h

Courmayeur

Pist: 100 km
Blåa pister: 8 st
Röda pister: 17 st
Svarta pister: 3 st
Antal liftar: 16 st
Högsta åkhöjd: 2624 m
Fallhöjd: 1400 m
Byns höjd: 1224 m

Så tycker våra gäster

Så här tycker våra gäster om våra resor till La Thuile. Statistiken är hämtad från vår utvärderingsenkät, våren 2015.

1 = dåligt, 2 = mindre bra, 3 = godkänt, 4 = bra, 5 = mycket bra.


Vilket betyg ger du skidområdet?


Hur upplevde du liftköerna?


Vad är ditt helhetsintryck av resan?
"En femma om det hade varit mer snö. Men det kan man ju inte påverka, så mycket nöjd måste jag säga."


Kan du tänka dig åka med GO Alpin igen?

Avgångar & priser

Sida 1 av 3

AvresaAvreseortHotellPlatserFrån pris
19/2KastrupHotel du GlacierFullt14 390:-Fullt
19/2KastrupHotel PlanibelFullt18 490:-Fullt
19/2KastrupHotel Boton D'Or
Stor rabatt i fyrbäddsrum Junior Suite!
Fullt19 090:-Fullt
19/2KastrupHotel Le MiramontiFullt19 290:-Fullt
26/2ArlandaHotel du GlacierFullt14 490:-Fullt
26/2ArlandaHotel PlanibelFullt17 990:-Fullt
26/2ArlandaHotel Boton D'Or
Stor rabatt i fyrbäddsrum Junior Suite!
Fullt19 290:-Fullt
26/2ArlandaHotel Le MiramontiFullt19 290:-Fullt
5/3Eget flyg / Köra självHotel PlanibelMer än 811 490:-Boka
5/3KastrupHotel du GlacierFullt12 790:-Fullt
5/3LandvetterHotel du GlacierFullt12 790:-Fullt
5/3ArlandaHotel du Glacier112 890:-Boka
5/3ArlandaHotel Planibel115 490:-Boka
5/3KastrupHotel PlanibelFullt15 490:-Fullt
5/3LandvetterHotel PlanibelFullt15 490:-Fullt

Hotell

Hotel Planibel

Hotel Planibel

  OBS! Nyhet inför 2022    Hotellet totalrenoverades inför vintern 2022.  Hotel Planibel är vårt huvudhotell i byn och ligger på bästa tänkba...
Lägenheter Planibel

Lägenheter Planibel

Lägenheterna ligger 20-200 meter från liften på ett stort lägenhetsområde och är granne med Hotel Planibel. Det finns Classic och Superior-lägenheter. S...
Hotel du Glacier

Hotel du Glacier

Mysigt frukosthotell som drivs av den underbara Susanna, som äger hotellet. Rummen är mycket fräscha med helkaklade badrum. Vid receptionen finns en mysig bar och två sällska...
Hotel Le Miramonti

Hotel Le Miramonti

Le Miramonti Welness Hotel är ett av byns finaste hotell och erbjuder fantastiska mijöer och god mat och dryck. Hotellet är ett av byns äldsta, men blev nyligen renoverat. Receptio...
Hotel Boton D'Or

Hotel Boton D'Or

Hotel Boton D'Or är ett helt nybyggt och fräscht frukosthotell som ligger nära liften, endast 150 meter gångavstånd. Hotellet har trevliga sällskapsutrymmen och mod...