Om oss

Familjeföretag som erbjuder skidresor till Italien

Det hela startade år 1995. Då var Go Alpins ägare, Fredrik Hansson, destinations- och verksamhetschef i Moena, Italien. På den tiden i Easton SKI´s regi. Efter 10 års erfarenhet av att arrangera skidresor till Italien, startade han tillsammans med två partners Go Alpin. Under de första åren hade man endast några hundratal resenärer och all administration samt bokningar sköttes med en pärm och en penna. Utvecklingen sedan företagets start har gått i rask fart och idag har Go Alpin tack vare sin breda erfarenhet av de italienska skidorterna vuxit sig stor på den svenska skidresemarknaden och har skidresor till Italien som sin främsta specialité.

Personlig service när du åker skidor i Italien

Idag drivs företaget av Fredrik Hansson. På vintrarna flyttar Fredrik ner kontoret till Dolomiterna. Sonen Tobias reser ner till Italien så ofta han kan. Det lilla familjeföretagets familjära anda speglas över på guiderna och de trevliga resenärerna. På samtliga resor skapas en trevlig och familjär gruppstämning som är svår att få någon annanstans. Fredrik tar den personliga servicen på absolut största allvar och är inte själv nöjd förrän du är nöjd. 

Det ska vara enkelt att åka på skidsemester

Efter din genomförda bokning sköter vi resten. Med våra paketresor kan du vara säker på att du får en supertrevlig skidresa. Från och med din bokning är genomförd tills du är hemma från skidsemestern igen, kan du känna dig trygg. Go Alpin anstränger sig för att ge dig bra flygtider och väl utvalda hotell som håller måttet. Med professionella och erfarna guider på orterna är det vår uppgift att se till att du har en underbar skidsemester.

Våra guider
 

Kicki
Hon har arbetat som guide för Go Alpin sedan 2006. Kicki är alltid gladast i pisten och hon har lång erfarenhet av skidåkning, då hon under många år bodde i Österrike, där hon bl.a. arbetade som skidlärare. Kicki är vår platschef i Alleghe och kan sin ort mycket väl. Det Kicki inte kan om Alleghe och skidområdet är inte värt att veta.


Anders
Anders arbetade 2016, 2018, 2019 i Alleghe. Sedan 2020 arbetar han i Arabba. Den gode Alingsåsaren har alltid ett leende på läpparna och han brinner för skidåkning. På senare dagar har Anders sadlat om från att vara ekonomichef, till att leva livet som skidguide och göra det han älskar mest - arbeta med människor och åka skidor. När han inte arbetar för oss bokar han gärna egna off-pistresor till såväl Japan som i Europa.
 


Anders
Har i flertalet säsonger arbetat tillsammans med sin fru, Kicki, i Alleghe. När vi har många resenärer i byn och hon behöver lite extra hjälp så rycker Anders gärna in. Till vardags arbetar han på Alfa Laval och tar även hand om familjens kennel. 


Kristian
Vår mest mobila guide i Alperna. Kristian har arbetat på de flesta av våra resmål och han gör alltid ett bra jobb. Med hans lugna humör och noggrannhet ser han till att du har det bra. Sedan 2014 har Kristian varit  platschef i La Thuile. Med all säkerhet kan vi lova att han kan flest pistnamn och pistnummer i urvalet bland våra resmål.


Fredrik
När Fredrik inte sitter på kontoret och arbetar så åker han gärna skidor med sina gäster i Alperna. Han tvekar inte en sekund på att ta med sig gitarren och underhålla med klassiska gitarrlåtar på afterskin. Hans kunskap om våra resmål är enorm, då han har en erfarenhet av skidresebranchen sedan 1995. Är han inte i pisten så kolla upp i himlen, där kan man se honom dingla med benen när han flyger paragliding ner för de vackra bergen.


Tobias
Sonen i företaget. År 2018 diplomerades Tobias med en master i ekonomi och arbetade därefter på Google i Dublin, men har nu hittat hem till Sverige igen. Tobias gästar Italien några veckor per vinter. Han är uppvuxen på skidor i Dolomiterna, så han hittar lika bra där som de flesta gör i sin hemstad. Tobias är också musikalisk och redan som sexåring gjorde han sin första afterski som trummis. Idag är det gitarr som gäller.

 

Peter
Har varit guide för Go Alpin sedan 2005. Peter har utvecklat vår ort Arabba till den storsäljare resmålet är idag. Med hans konstanta leende på läpparna och trevliga bemötande ser han till att du får en härlig skidsemester. Är inte du nöjd - är inte Peter nöjd. Det säger mycket om Peters brinnande intresse för guideyrket. 

Clara
Hon har skidåkning som ett av sina största intressen i livet. Det märks då hon alltid är först upp och sist ner på berget. Clara började jobba för Go Alpin vintern 2023 och var hela säsongen i Arabba. Hon är mycket omtyckt av våra resenärer, sina kollegor och lokalbefolkningen. När hon inte jobbar i Arabba är hon fysiotepeut i Uppsala. Vi ser fram emot många år tillsammans med Clara. 

Jan-Peter
Vår reseledare i Moena sedan 2001! Allstå över 20 vintrar! Han är expert på att fixa "det där lilla extra" som gör att våra resenärer får en extra bra skidresa. Efter så många år kring Moenas skidområden kan han varenda backe. Hans personliga favorit är skidområdet Pellegriono med Falcade. Han är numera glad pensionär efter 40 år som sportjournalist.