Om oss

 

Det hela startade år 1995. Då var Go Alpins ägare, Fredrik Hansson, destinations- och verksamhetschef i Moena, Italien. På den tiden i Easton SKI´s regi. Efter 10 års erfarenhet av att arrangera skidresor till Italien, startade han tillsammans med två partners Go Alpin. Under de första åren hade man endast några hundratal resenärer och all administration samt bokningar sköttes med en pärm och en penna. Utvecklingen sedan företagets start har gått i rask fart och idag har Go Alpin tack vare sin breda erfarenhet av de italienska skidorterna vuxit sig stor på den svenska skidresemarknaden och har skidresor till Italien som sin främsta specialité.

Idag drivs företaget av Fredrik Hansson han själv. På vintrarna flyttar Fredrik ner kontoret till Dolomiterna och ta med sig Anette och deras hund Pluto. Sonen Tobias reser ner till Italien så ofta han kan. Det lilla familjeföretagets familjära anda speglas över på guiderna och de trevliga resenärerna. På samtliga resor skapas en trevlig och familjär gruppstämning som är svår att få någon annanstans. Fredrik tar den personliga servicen på absolut största allvar och är inte själv nöjd förrän du är nöjd. 

- Det ska vara enkelt att åka på skidsemester

Efter din genomförda bokning sköter vi resten. Med våra paketresor kan du vara säker på att du får en supertrevlig skidresa. Från och med din bokning är genomförd tills du är hemma från skidsemestern igen, kan du känna dig trygg. Hos Go Alpin anstränger sig för att ge dig bra flygtider och väl utvalda hotell som håller måttet. Med professionella och erfarna guider på orterna är det vår uppgift att se till att du har en underbar skidsemester.

Våra guider
 

Kicki
Hon har arbetat som guide för Go Alpin sedan 2006. Kicki är alltid gladast i pisten och hon har lång erfarenhet av skidåkning, då hon under många år bodde i Österrike, där hon bl.a. arbetade som skidlärare. Kicki är vår platschef i Alleghe och kan sin ort mycket väl. Det Kicki inte kan om Alleghe och skidområdet är inte värt att veta.


Anders
Anders var hela säsong 2016, 2018, 2019 i Alleghe. Säsong 2020 arbetade han i Arabba. Den gode Alingsåsaren har alltid ett leende på läpparna och han brinner för skidåkning. På senare dagar har Anders sadlat om från att vara ekonomichef, till att leva livet som skidguide och göra det han älskar mest - arbeta med människor och åka skidor. När han inte arbetar för oss bokar han gärna egna off-pistresor till såväl Japan som i Europa.
 


Anders
Har i flertalet säsonger arbetat tillsammans med sin fru, Kicki, i Alleghe. När vi har många resenärer i byn och hon behöver lite extra hjälp så rycker Anders gärna in. Till vardags arbetar han på Alfa Laval och tar även hand om familjens kennel. 


Kristian
Vår mest mobila guide i Alperna. Kristian har arbetat på de flesta av våra resmål och han gör alltid ett bra jobb. Med hans lugna humör och noggrannhet ser han till att du har det bra. Sedan 2014 har Kristian varit  platschef i La Thuile. Med all säkerhet kan vi lova att han kan flest pistnamn och pistnummer i urvalet bland våra resmål.


Per
Vår två meter långa och stabila Polis, Per, från Göteborg tar gärna några extra veckor som guide i Alperna varje säsong. Han har arbetat tillsammans med Fredrik på olika resmål sedan starten av deras karriärer inom guideyrket. Per är grym på gitarr och han kör många gamla godingar på afterskin. 


Fredrik
När Fredrik inte sitter på kontoret och arbetar så åker han gärna skidor med sina gäster i Alperna. Han tvekar inte en sekund på att ta med sig gitarren och underhålla med klassiska gitarrlåtar på afterskin. Hans kunskap om våra resmål är enorm, då han har en erfarenhet av skidresebranchen sedan 1995. Är han inte i pisten så kolla upp i himlen, där kan man se honom dingla med benen när han flyger Paragliding ner för de vackra bergen.


Tobias
Han är sonen i företaget. År 2018 diplomerades Tobias med en master i ekonomi vid Lunds universitet och arbetar sedan dess på Google i Dublin, men har lovat att gästa Italien några veckor per vinter. Han är uppvuxen på skidor i Dolomiterna, så han hittar lika bra i Dolomiti Superski som de flesta gör i sin hemstad. Tobias är också musikalisk och redan som sexåring gjorde han sin första afterski-spelning som trummis. Idag är det gitarr som gäller.

 

Peter
Har varit guide för Go Alpin sedan 2005. Peter har utvecklat vår ort Arabba till den storsäljare resmålet är idag. Med hans konstanta leende på läpparna och trevliga bemötande ser han till att du får en härlig skidsemester. Är inte du nöjd - är inte Peter nöjd. Det säger mycket om Peters brinnande intresse för guideyrket.