Bussresa

Vi har bussresor till Sölden, Val Gardena, Val di Sole, Alleghe och Arabba. Vi avgår från Göteborg via E6:an och Malmö. Du kan enkelt se datum för våra bussresor om du söker en resa. Välj buss som avreseort. Du väljer sedan exakt avreseort senare i bokningen. 

Nedan berättar vi mer om saker som kan vara bra att veta inför din bussresa. Var avgår bussen ifrån? Hur mycket bagage jag får ha med mig? Vilken resväg kör vi? Detta får du svar på nedan.

Allmänt

Moderna bussar


Vi kör med moderna bussar. Dessa bussar har bra benutrymme och sköna stolar som kan fällas bakåt. Kalla och varma drycker finns alltid till försäljning. Ibland även varm korv och varma mackor. För allas trivsel ombord på bussen är det viktigt att vi respekterar varandra. Därför råder såklart rökförbud och vi ser även att du inte äter mat som avger starka dofter. Om du har egen musik med dig gäller hörlurar. Ström finns att tillgå, men inte garanterat vid varje plats. WiFi finns ej.
Då de flesta resenärer numera har läsplattor, datorer och smartphones, har vi slutat visa film på bussens monitorer.

Långtidsparkering i Malmö


Vi avgår från Hyllie vid Malmö Arena. Korrekt adress är Arenagatan. Det finns ett stort parkeringshus bara ca 100 meter från bussparkeringen. Där kan man parkera sin bil. Priset för parkering hittar du här http://www.pmalmo.se

Påstigningsplatser

Hoppa på längst med E6:an

Bussresan startar vanligtvis i Malmö, men man kan vissa veckor boka anslutning från Göteborg och E6:an söderut. Du anger påstigningsplats i din bokning. Tid och plats finner du sedan också i din bokningsbekräftelse. 
Normalt avgår bussarna varje fredag eller lördag från LGöteborg, sedan kan man gå ombord längs E6:an och till sist vid Hyllie tågstation i Malmö. För exakt tidtabell, vänligen se i bokningen. Man har alltid minst 7 hela dagars skidåkning när man åker buss. 

Påstigningsplatserna utpekade på karta

Tryck på länkarna för att se kartor på de olika påstigningsplatserna. Du kan dessutom enkelt få vägbeskrivning till rätt plats om du skriver in din startposition.

Göteborg - Besikta Bilprovning, Argongatan 2 i Mölndal. Klicka här >> 

Göteborg - Bauhaus Sisjön, Södra Långebergsgatan 21 i Västra Frölunda. Klicka här >> 

Kungsbacka - Återvinningsstationen Klovsten, Klovstensvägen. Klicka här >> 

Varberg - Cirkle K Nord, Gunnestorpsvägen 2 vid E6:an Varberg. Klicka här >>

Falkenberg - Mc Donald´s, vid E6:an. Klicka här >> 

Halmstad - Statoils lastbilsparkering, Eurostop E6:an. Klicka här >>

Ängelholm - Mc Donald´s, vid E6:an. Klicka här >>

Helsingborg - Cirkle K, södra infarten. Klicka här >>

Löddeköpinge - Shell, Center Syd E6:an. Klicka här >>

Malmö - Hyllie. Bussparkeringen på Arenagatan som ligger intill Malmö Arena. Klicka här >>

Bagageregler

Då utrymmet på bussarna är begränsat måste vi vara noga med hur mycket bagage du kan ta med dig. En normal resväska/ bag, en pjäxbag, ett par skidor och stavar eller en snowboard samt ett mindre handbagage är vad du kan ta med dig. Du får inte packa annat än skidor/ snowboard i skidfodralet som ska lastas i särskilt utrymme. Chauffören har rätt att neka till bagage om ovanstående regler inte följs. Detta av trafiksäkerhetsmässiga skäl - som vi och våra bussbolag håller stenhårt på! Säkerheten går före allt. Tänk på att du själv ansvarar för att ditt bagage hamnar på rätt buss. Du ansvarar också för att bagaget är tydligt märkt.

Resväg

Bussarna kör över Öresundsbron, genom Danmark ner till färjan från Rödby till Puttgarden eller Gedser till Rostock. Från Puttgarden eller Rostock kör vi genom Tyskland ner till Österrike och Italien. Bussen stannar med jämna mellanrum för mat och bensträckare. När man reser med Go Alpin blir alltid resan så kort som möjligt. Vi stannar inte på onödiga och konstiga restauranger långt från autobahn, utan alltid på de moderna vägrestaurangerna som vet att vi kommer. Ha necessär, pass, medicin och annat som du kan behöva under bussfärden inne i bussen. Det som läggs i bagaget kommer du åt vid ankomst. Vi stannar vid midnatt för ett nattstopp då det finns möjlighet att göra sig i ordning inför natten. Sedan vaknar du upp, omringad av snötäckta berg, i ett underbart skidparadis redo för en härlig skidvecka. Då de flesta resenärer numera har läsplattor, datorer och smartphones, har vi slutat visa film på bussens monitorer.