Skip to main content

Val di Sole (IT)

Val di Sole - Sol, snö & fina hotell till låga priser

Här bor du på perfekt läge i Val di Sole, som betyder solens dal, i norra Italien. Bergskedjan heter Brenta-Dolomiterna och här har du ett enormt skidområde utanför dörren på nästan 160 km pist med varierad åkning för såväl nybörjare som för avancerade åkare.

Madonna di Campiglio - Ingemar Stenmarks första världscupseger
Den välkända orten Madonna di Campiglio, där den då 18-årige Ingemar Stenmark tog sin första världscupseger 17 december 1974, ligger i samma skidområde. Det tar cirka en timme att åka skidor dit och på vägen passerar du många fina pister. Väl framme i Madonna di Campiglio har du massor av fin skidåkning. Du kan även åka i de lite brantare backarna i Pinzolo, tack vare en lift som byggdes för några år sedan. Men glöm inte hemmabackarna i Marilleva och Folgarida. Bara här behöver du ett par dagar för att beta av den underbara skidåkningen! Åkhöjden i systemet ligger på 1300 - 2504 meter över havet, vilket säkerställer bra snötillgång och långa härliga pister.

Backen nästan utanför dörren i Val di Sole
Du har liften/backen nästan utanför dörren när du bor på våra noga utvalda hotell. Tänk dig lyxen att bara gå några meter till liften eller från backen och sedan ha nästan 160 km pist framför dig (50 meter från Hotel Madonna delle Nevi och 300 meter från Hotel Folgarida). Den lilla byn Folgarida ligger på ca 1.400 m.ö.h och är ingen stor by, men våra resenärer reser hit för den perfekta skidåkningen och samvaron på hotellet med sina resekamrater och övriga resenärer. Ett resmål som ger dig mycket för pengarna!

Go Alpin har i många år haft resor till Val di Sole, men nytt sedan 2021 är att vi har resor till Folgarida, dit vår samarbetspartner Club Glaciär rest i över 10 år.

Fritextsökning

Skidåkning

Väl tilltagen skidåkning i Val di Sole
Skidåkningen i Val di Sole är verkligen väl tilltagen. Från våra hotell, som alla ligger i byn Folgarida, kommer man upp i skidområdet som heter Marilleva Folgarida. Detta område är sammanbyggt med Madonna di Campiglios skidområde, där bl.a. Ingmar Stenmark tog sin första världscupseger! Tillsammans har dessa områden 156 km välpreparerade sammanhängande pister. Skidbussar och långa köer för att komma upp i systemet kan du glömma! Du finner övervägande röda pister, men även blått och en del svarta pister.

Marilleva och Folgarida
Våra hotell ligger i Folgarida. Marilleva är byn närmast Folgarida. Marilleva och Folgarida erbjuder superfin åkning i massor av röda och en del blåa backar. Svarta finns det inte så många av. Restauranger finns det gott om och priserna är billigare än vid grannorten Madonna di Campiglio. 

Madonna di Campiglio med Pinzolo
Att åka skidor från Marilleva eller Folgarida till Madonna di Campiglio tar lite mer än en timme. Väl framme i Madonna ska ni absolut prova pist nummer 3, som är den riktiga Stenmarksbacken. Här skrevs skidhistoria redan på 70-talet då Ingmar Stenmark vann sin första riktigt stora tävling. Pisten är en svart härlig backe och här kan du vara säker på att just din idol inom skidåkning har åkt många gånger. På motsatta sidan av skidsystemet finner ni långa härliga röda och blå pister. Där finns även en skid- och snowboard park med roliga hopp. En ägglift binder samman skidområdet med Pinzolo, som ligger längst bort i systemet. Här finner du de lite brantare backarna. Inget för nybörjaren, men makalöst fint för dig som är van skidåkare.

Byn & nöjen

Den långa dalen Val di sole har flera olika byar. Vi bor i den lilla byn Folgarida som ligger på ca 1.400 meter över havet. Perfekt utgångspunkt för skidåkning i det stora skidområdet. Folgarida kan inte skryta med långa affärsgator och ett rikt uteliv, men byn har ett antal barer, restauranger, skidaffärer och givetvis skiduthyrning, apotek samt bankomat. Hit reser man för att man älskar skidåkning och och vill ha närhet till den!

Veckoprogram

I Val di Sole har vi ett trevligt veckoprogam som innefattar allt ifrån härliga skidutflykter till afterski under veckan. Våra gudier tar dig med ut på pistvisningar i de olika liftsystemen så att du enkelt ska kunna bilda en uppfattning om området. Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i vårt veckoprogram. 


Veckoprogram Val di Sole vintern 2025

Veckoprogrammet är preliminärt och kan ändras efter vädret.

Lördag
Ankomst till hotellen.
Skiduthyrning.

Söndag
Pistvisning i närområdet Marilleva och Folgarida.
För-afterski på mellanstationen Malghet Aut innan liftarna stänger. Chalet Degli Angeli.

Måndag
Pistvisning Madonna di Campiglio. Vi åker mot Passo Grosté.
Fina möjligheter till snow park-åkning.
För-afterski på mellanstationen Malghet Aut innan liftarna stänger. Chalet Degli Angeli.

Tisdag
Pistvisning Madonna di Campiglio. Vi åker Stenmarksbacken och övriga backar vid Pradelago.

Onsdag
Fri skidåkning.

Torsdag
Pistvisning mot Pinzolo. 
För-afterski på mellanstationen Malghet Aut innan liftarna stänger. Chalet Degli Angeli.

Fredag
Fri skidåkning.

Lördag
Hemresa. 

 


Afterski
Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Liftkort ingår

Alla våra resor inkluderar 6 dagars liftkort i resans pris. I Val di Sole ingår ett liftkort i "Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta" på hela ca 160 km pist, som gör att du kan åka överallt i hela skidområdet. Väljer du bussresa kan du lägga till för den 7:e skiddagen.  Vid bokningstillfället ska du ange om du eller någon i sällskapet är junior eller barn. Då får du rabatter på liftkortspriset, som dras av på din totala resekostnad.

Länk till skidområdets hemsida>> 

6 dagars liftkort
Liftkort vuxen & senior: ingår i resans pris
Liftkort barn, född efter 30 apr 2016: -4000 kr
Liftkort junior, född efter 30 apr 2008: -1200 kr
Ej liftkort: -4000 kr

7 dagars liftkort
Liftkort vuxen & senior: +550 kr
Liftkort barn, född efter 30 apr 2016: -4000 kr
Liftkort junior, född efter 30 apr 2008: -850 kr
Ej liftkort: -4000 kr

Skiduthyrning

I Val di Sole är skidhyra mycket billigt om man jämför med andra skidorter i Alperna och i den Svenska fjällen. Vi hyr skidor i närheten av hotellen i byn. Här har GO Alpins gäster reducerade priser på hyra av skidor och pjäxor. 

Skidor i olika kategorier
Butiken graderar sina skidor med brons, silver, guld och platinum. Guld och platinum är för dig som gillar snabbare och mer avancerad skidåkning med styvare skidor, vilket kräver mer av åkaren. Silver är det mest hyrda alternativet och ger dig bra utrustning som passar all sorts skidåkning. Brons är det enklaste alternativet och innebär utrustning som är lite mer lättåkt och anpassat för oerfarna skidåkare.

Du behöver inte boka utrustning
Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på flyget eller i bussen. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta smidigt.

Priser
Priserna nedan avser säsong 2024.

OBS! Go Alpins resenärer har 10% rabatt på samtliga priser nedan. 

För er som bor på Hotel Folgarida:

Endast skidor
                      Platinum   Top      Race     Easy   Junior*      Snowboard

6 dagar         € 130          € 108    € 85      € 70       € 50            € 78-99
7 dagar         € 142          € 120    € 93      € 77       € 55            € 86-109

Skidor + pjäxor
                       Platinum   Top      Race     Easy   Junior*      Snowboard

6 dagar         € 150          € 125     € 99      € 85       € 65             € 100-120
7 dagar         € 162          € 137     € 109    € 92       € 71             € 110-130

Deposit
Det är gratis att deponera skidorna hos uthyraren vid liften då man hyr skidor där. Har man egen utrustning som man vill deponera kostar det 12 Euro per vecka.

 

För er som bor på Hotel Madonna delle Nevi:

Endast skidor
                      Race      Gran Turismo   Basic   Junior*      Snowboard

6 dagar        € 130              € 86            € 63       € 41                 € 81
7 dagar        € 145              € 97            € 70       € 44                 € 90

Skidor + pjäxor
                      Race      Gran Turismo   Basic   Junior*      Snowboard

6 dagar        € 145              € 99             € 77       € 54                 € 95
7 dagar        € 162              € 112           € 85       € 60                 € 105

* = max 130 cm lång

Pistkartor

156 km pister i Val di Sole
I våra resor till Val di Sole ingår ett liftkort som täcker Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio och Pinzolo. Hela 156 km härliga pister!

Val di Sole skidområde
Klicka på bilden för att förstora kartan och se hela skidområdet som ingår i liftkortet. Eller klicka här för att se en interaktiv pistkarta som öppnas i nytt fönster>>

 

 

 

Resmålsfakta

Val di Sole - Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta
Byns höjd: 1.400 m.ö.h.
Pist: 156 km
Blåa pister: ca 15 st
Röda pister: ca 25 st
Svarta pister: ca 8 st
Antal liftar: 59 st
Högsta åkhöjd: 2500 m
Fallhöjd: 1200 m
Längdåkning: 95 km (ligger inte i närheten av hotellen)
Funpark: 2 st

Länk till liftbolagets hemsida>>

Övrigt
Transfertid från Verona: ca 2 h
Badhus: nej
Barer/ nattklubbar: finns på hotellen i byn
Restauranger: finns på hotellen i byn
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: engelska, tyska, italienska

Karta

Hotell

Hotel Folgarida
Hotel Folgarida är ett fint och familjeägt hotell som ligger endast 350 meter från liften och erbjuder en restaurang med omtyckt mat, solterrass och en relaxavdelning med två bastur och bubbelbad. All...
Hotel Madonna delle Nevi
Familjeägda Hotel Madonna delle Nevi har alltid varit ett mycket fint hotell, men inför vintern 2024 blir det ännu finare! Hotellet har uppgraderats till ett 4-stjärnigt hotell! Rummen erbjuder härlig...