Peschiera del Garda

Vackraste byn vid Gardasjön.

Varför inte ta det bästa i livet som vandring, vinprovning, upplevelser av natur, fantastiska vyer, god mat och kombinera det till en underbar resa. Det har vi gjort och nu har Go alpin nöjet att presentera en resa till underbara Peschiera del Garda, på bästa läge vid vackra Gardasjön i Italien.

Detta är en uppleveseresa med 33% avkoppling, 33% vandring, 33% vinupplevelser 100% njutning! Du behöver inte vara atlet för kunna vara med på våra utflykter. Det räcker med normal fysik.

Att välja Peschiera del Garda som resmål var ett självklart val för oss. Byn ligger i sydöstra delen av Gardasjön och det innebär att det är den varmaste delen kring sjön och med flest soltimmar. Flera restauranger ligger med utsikt över sjön med det blåa vattnet. Där kan man sitta och njuta av en äkta italiensk espresso eller varför inte äta en god middag med ett fylligt Amarone-vin. Känslan att Amarone-vinet bara transporterats ett par kilomter från vingården till restaurangen gör det extra speciellt. I byns gamla del finns vackra byggnader i tidstypisk Italiensk stil. Massor med smala och mysiga gränder där affärer, barer och restauranger trängs med sina härliga uteserveringar. Ett måste minst en kväll är att äta på en av fiskrestaurangerna vid kanalen som slingrar sig genom stan. En äkta hemmagjord gelato (glass) får man ej heller missa.

Status:

Resmålsfakta

Land: Italien 

Byn: Peschiera del Garda vid Gardasjön. Befolkning Ca: 11000 

Typ av resa: Vin och vandring med fokus på vin och allmän njutning. Flera vinprovningar och guidning på vingårdar. Vandringarna kan utföras i grövre skor.

Reslängd: 8 dagar med reseledare 

Reseperiod: September

Gruppstorlek: max 28 personer

Transfer: Verona flygplats 20 min
                 Venedigs flygplats 1h 30 min

Avstånd till andra byar/städer/områden: Verona 29 km, Sirmione 12 km, Garda del Garda 18 km, Bardolino 15 km, Valpolicella 28 km.

 

Vandring

Resan till Peschiera del Garda har mest fokus på vin och upplevesler av Italien. Vandringen är på en lättare nivå, vilket gör att den passar alla med normal fysik och grundkondition. Vi kommer att vandra i Valpolicella mellan olika vingårdar, vilket är något kuperat, men absolut inte jättejobbigt. Vi kommer även att vandra från byn Garda till Bardolino, vilket är i stadsmiljö med fantastisk utsikt över sjön och upp mot bergen. 

 

I Verona promerar man i egen takt. Alla resenärer får en karta med sevärdheter. Under dagen kommer ni säkert att vilja se balkongen från Romeo & Julia. En god lunch på en uteservering är ett måste. Dagen kanske ni avslutar med en äkta italiensk kaffe på Piazza Bra vid Veronas gamla Arena. Däremellan blir det kanske en del shopping. Verona är Rom i miniatyr. 

Till Sirmione tar vi oss med cykel från Peschiera som är en sträcka på 11 km och tar ca: 40 min. Väl framme får ni promenera på egen hand och vi kommer rekommendera sevärdheterna och höjdpunkterna i Sirmione. Innan vi cyklar hem ska vi njuta av en drink i solnedgången. Vi bokar bord till er på bästa plats!

De dagar vi inte har gemensamma utflykter kan ni göra egna vandrings- eller cykelturer kring Gardasjön. Eller varför inte boka en båttur på sjön. Det finns massor att hitta på för den som vill aktivera sig. Vill man bara sitta med en bra bok i solen gör man det.

Vin

Italien är ett av världens äldsta vinländer och producerar ca 25 procent av världens vin. Tre kända italienska vindistrikt ligger nära staden Verona och det är Valpolicella, Bardolino och Soave. Vi kommer att besöka både Valpolicella och Bardolino.

Valpolicella är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Valpolicella består av sju kommuner; Pescantina, San Pietro in Cariano, Negrar, Marano, Fumane, Sant'Ambrogio och Sant'Anna d'Alfaedo. Valpolicellas ekonomi är starkt baserad på vinproduktion, särskilt vinerna Amarone och Ripasso. De vanligaste druvorna i Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Det finns många stora kända vinproducenter i Valpolicella, och vi kommer besöka både stora men även några små lokala vinproducenter. 

Bardolino är både ett namn på byn och deras kända vin som är lätt rött vin. Vinet har DOCG-status sedan 2001.