Skip to main content

Moena (IT)

Bussresa till Alperna - som en skidresa ska vara!

Det är något speciellt med våra bussresor till Moena. Kan det vara det faktum att vi har arrangerat resor hit sedan 2004 och haft mängder med nöjda resenärer? Prisvärt för en fantastisk skidresa? Eller är det den klassiska buss-skidsemestern som gör stämningen så trevlig? Här kommer du garanterat bli riktigt nöjd! Semestern börjar redan på bussparkeringen hemma i Sverige.

Så går bussresan till Moena till
Den inleds med en avkopplande bussfärd genom Europa. En bussresa ger dig möjlighet att träffa nya trevliga människor, inhandla den traditionella Jägermeistern på färjan över till Tyskland och sedan vid midnatt borsta tänderna tillsammans på en tysk autobahn-toalett. Det tillhör och skapar den äkta känslan för hur en skidsemester ska vara. Väl framme i Moena bor vi mitt i det enorma Dolomiti Superski. Byn Moena är verkligen ett guldkorn bland de mäktiga bergen. Här trängs de mysiga butikerna med sportaffärer, caféer, restauranger, pubar och barer. Isstatyerna på torget och alla ljus i träden och på husen skapar en fantastisk trivsamhet. Varje dag åker vi enkelt och bekvämt med vår svenska turistbuss till nya skidområden.

Fyra skidområden under veckan i Moena
Under veckan besöker vi fyra skidområden och vi har totalt 750 km pist att välja bland. Det bildas en trevlig familjär stämning i gänget när vi delar upplevelser och har roligt ihop. Detta är resan för dig som gillar variation i pisterna, vill bo perfekt, tycker om afterski och vill uppleva en riktig italiensk alpby när den är som bäst. Att sedan maten är helt underbar får du på köpet. Vi på Go Alpin har lång erfarenhet av Moena och området har en speciell plats i våra hjärtan. Det är med glädje och stolthet vi vill visa det för dig.

Fritextsökning

Skidåkning

Moena för dig som gillar att åka i nya pister varje dag

Moena är resmålet för dig som gillar se nya platser och åka i nya pister varje dag. Under veckans gång besöker vi nämligen 4 olika skidområden och har 750 km pist att välja bland i det enorma Dolomiti Superski. Våra svenska busschaufförer kör dig varje morgon från hotellet till huvudliften i respektive skidområde, och tillbaka på eftermiddagen igen. Vårt veckoprogam är noga utformat för att du ska få ut mesta möjliga av resan och vara på rätt plats vid rätt tid. Varje dagsdestination ligger inte längre bort än 5-20 minuter från Moena och vi besöker områden som Alpe Lusia, Skicenter Latemar, Canazei och Passo San Pellegrino.

Det lilla och mysiga Alpe Lusia
Detta är det minsta skidområdet vi besöker under veckan och liggar cirka 5 minuter från Moena. Det var i dessa backarna som skidlegenden Alberto Tomba lärde sig att åka skidor. Familjen Tomba har nämligen hus i Val di Fassa (dalen som Moena ligger i). Skidområdet är inte stort men är ändå det området som många uppskattar mest. Det är lätt att hitta här. Välj mellan jättelånga blåa backar eller riktigt svart. Variationen är stor i Alpe Lusia. Ett besök på andra sidan berget i Bella Monte rekommenderas. Här finner du en stor så kallad skärmbar och en härlig uteservering i solen. Vi börjar och slutar veckan i Alpe Lusia. Eftersom busschauförerna enligt lag måste vila före och efter den långa resan är detta därför det enda skidområde vi transporterar oss till med lokal skidbuss. Skidbussen är lättåtkomlig och kör hela dagen. Det finns en backe från Alpe Lusia ner till Moena, så man åker alltså skidor till byn!

Skicenter Latemar
Åkhöjder mellan 1500 - 2500 meter över havet och hela 50 km pist med 28 liftar. Systemet är ihopbyggt med orterna Predazzo, Pampeago och Obereggen. Här finns allt för en trevlig dag i pisten. Varför inte prova den enorma ravinen som brukar bli barnens favorit, eller testa svängarna i Ingmar Stenmarks gamla tävlingsbacke i Obereggen. I "grytan" brukar man äta lunch och innan hemresa är det vanligt att man stannar till efter sista backen och tar en tidig afterski på uteserveringen. Latemar ligger bara 10 minuter från Moena.

Canazei och Skitour Sellaronda 
Den mycket kända och välbesökta orten av skandinavier. Här åker du i ett enormt system på 500 kilometer pist. Go Alpin vet när man ska komma till ägglifen i Canazei. Här brukar det nämligen vara långa köer för att ta sig upp i systemet. Men reser du med oss slipper du detta. Här kan man åka den berömda Sellaronda, som är rundan runt det enorma bergsmasivet Sella. Åker du Sellaronda förflyttar du dig minst 42 km. Allt detta på en dag i den vackraste natur du kan tänka dig! Vill du vara säker på att inte åka vilse åker du med våra guider. Givetvis ingår detta i resans pris. Andra alternativ är att åka till Arabba, glaciären Marmolada, Val Gardena eller Alta Badia. Vi hjälper dig gärna med tips om vad som är bäst just för dagen. Canazei ligger cirka 20 minuter från Moena.

Passo San Pellegrino med Falcade
Ligger högt och vackert, cirka 20 minuter från Moena. Härifrån kan du åka vidare till Falcade som har medelsvår och svår skidåkning, eller stanna kvar på solsidan i San Pellegrino om du vill ha lite lättare backar. Detta skidområde blir mångas favorit under veckan.

Pistkartor

Fyra olika skidsystem i Moena

Då du bor i Moena åker du skidor i fyra olika skidsystem. Helt enormt mycket skidåkning och du kommer inte hinna med allt på en vecka. Vår svenska turistbuss kör varje morgon till ett nytt system. Du kommer verkligen att utnyttja hela skiddagen då bussen avgår tidigt på morgonen och ankommer tillbaka till Moena på eftermiddagen. Här finns de pistkartor som du kommer ha nytta av under din resa hit. De olika områdena bildar tillsammans stora delar av det enorma Dolomiti Superski.

Arabba
Vi kör till Canazei och åker Sellaronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Arabba.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Canazei & Campitello
Vi kör till Canazei och åker Sellaronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Canazei och Campitello.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Val Gardena
Vi kör till Canazei och åker Sellaronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Val Gardena.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Corvara
Vi kör till Canazei och åker Sellaronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Corvara.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Val di Fiemme - Latemar och Alpe Lusia
Klicka på bilden för att förstora kartan.

Skiduthyrning

Vi hyr våra skidor på Livio Sport som är placerat nära hotellen på ett av byns torg. Här finns ny och bra utrustning till rimliga priser. Det finns skidor till alla typer av åkförmågor, såväl avancerad som nybörjare.

Skidhyra behöver man inte anmäla
Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på bussen. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta smidigt.

Go Alpins resenärer har 10% rabatt på hyra hos Livio Sport.

Priserna för vintern 2023/2024 (utan 10% rabatt) är:
BASIC skidor+stavar 6 dagar              80 Euro (+40 Euro för pjäxor)
SUPERIOR skidor+stavar 6 dagar     115 Euro (+40 Euro för pjäxor)
TOP skidor+stavar 6 dagar               155 Euro (+40 Euro för pjäxor)
STÖCKLI skidor+stavar 6 dagar       195 Euro (+40 Euro för pjäxor)

SNOWBOARD vuxen 6 dagar     115-195 Euro (+40 Euro för pjäxor)
SNOWBOARD junior 6 dagar               75 Euro (+20 Euro för pjäxor)

Junior skidor+stavar 6 dagar           50-75 Euro (+15-20 Euro för pjäxor)

Endast pjäxor BASIC 6 dagar              70 Euro
Endast pjäxor SUPERIOR 6 dagar      95 Euro

Hjälm 6 dagar                                       22 Euro

Priset för 7 dagar är +10 Euro på samtliga priser ovan.

Ca-pricer för service (ej rabatt):
Vax                                   10 Euro
Slipning                            25 Euro
Vax + slipning                  35 Euro
Vax + slipning + belag     45-55 Euro

Liftkort ingår

Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till Moena ingår ett 6 dagars vuxen Dolomiti Superski-liftkort. Vid bokningstillfället ska ni ange om du eller någon i sällskapet är senior, junior eller barn. Då får du rabatter med hänvisning till liftkortet, som dras av på er totala resekostnad. På våra bussresor kan ni åka skidor 7 dagar. Vill man åka skidor på avresedagen bokar man alltså 7 dagars liftkort. Uppge födelsedatum om ni bokar barn-, junior- eller seniorliftkort.

Liftkortet som är inkluderat i resans pris är det bästa liftkortet man kan ha i Dolomiterna och gäller samtliga liftar med hela 1220 km pist! 

Rabatter för liftkort i Moena vintern 2025
6 dagar Dolomiti Superskli-liftkort
Vuxen: ingår i resans pris
Barn, född 2017 eller senare: -4.700 kr
Junior, född 2009 - 2016: -1.400 kr
Senior, född 1959 eller tidigare: -450 kr

7 dagars liftkort kan endast väljas på våra bussresor veckorna 7 & 8 (och resor med egen transport)
Vuxen: +300 kr
Barn, född 2017 eller senare: -4.700 kr
Junior, född 2009 - 2016: -1.200 kr
Senior, född 1959 eller tidigare: -200 kr

Ej liftkort
-4.700 kr

Liftkortens giltighet på resan
6 dagars liftkort gäller med från söndag till fredag.
7 dagars liftkort gäller från söndag till lördag.

Veckoprogram

Vårt genomtänkta veckoprogram är noga utformat för att du ska få ut mesta möjliga av resan och vara på rätt plats vid rätt tid. Här får du chans att prova backarna i Alpe Lusia, Skicenter Latemar, Canazei och Passo San Pellegrino. Målen för våra dagliga destinationer ligger inte långt bort från Moena. På 5-20 minuter når vi veckans skidområden. Våra kunniga guider finns alltid med och visar allt från läckra nerfarter till trevliga lunchrestauranger.

Veckoprogram vintern 2025
Veckoprogrammet är preliminärt och gäller för veckorna 7 & 8. 

Söndag
Bussen ankommer Moena på morgonen. Frukost på ert hotell.
Skiduthyrning på Livio Sport klockan 08.00.
Skidåkning i Alpe Lusia eller San Pellegrino. Transport med lokal skidbuss till och från systemen.
På kvällen har vi välkomstdrink på Hotel Stella 18:30 och Hotel Cavaletto klockan 19.00.

Måndag
Skidåkning med pistvisning i Skicenter Latemar.
Avfärd klockan 08.45. Återresa klockan 16.15.
Afterski i Moena, som vanligtvis har live-musik. Vi ses kl. 17:00

Tisdag
Frukost från 07:00
Vi besöker skidområdet kring Canazei och åker skitour Sella Ronda. 42 km skidsafari med guidning av reseledaren.
Avfärd kl. 08:15. Återresa kl. 16:30.

Onsdag
Bussen avgår klockan 08.45 för skidåkning med pistvisning i San Pellegrino.
Återresa klockan 16.00.
Afterski på vinbaren Enoteca Del Pinter 17:00

Torsdag
Frukost från 07:00
Skidåkning i Canazei. Avresa klockan 08.15. Återresa klockan 16.30.

Fredag
Skidåkning i Skicenter Latemar.
Avfärd klockan 08.45.
Återresa klockan 16.15.

Lördag
Veckans sista skiddag och åkning i Alpe Lusia eller San Pellegrino. Transport till och från systemen med lokal skidbuss.
Alla detaljer om hemresa meddelas på fredagen av reseledaren.
Vi äter läckra pizzor på Lo Sfizio cirka klockan 17.00. Avresa klockan 19.00.


Afterski
Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Byn & nöjen

Moena - som en alpby ska vara! 
Moena har allt det man förväntar sig av en skidort. Shopping, affärer, barer, pubar, restauranger och sportaffärer trängs i den pittoreska byn som alltid är smyckad med belysning i träden och is-statyer. Byn är lagom stor med sina cirka 40 hotell och 2000 bäddar.
 När skiddagen är slut erbjuder Moena ett flertal trivsamma pubar. Guidernas tips är pianobaren Lo Sfizio med en imponerande drinklista och mysig miljö. Byn har blivit ett populärt resmål för svenskar. Det finns även ett antal bra ställen för dig som vill roa dig på kvällen. På Kusk kan du dansa ända in på småtimmarna.

Lo Sfizio - reseledarnas tips
Det är här man börjar sin vandring genom natten. Ägaren Gianluigi vet hur man gör svenskarna på glatt humör. Han blandar goda drinkar på löpande band. Här beställer man inte en stor stark, utan fantastiska drinkar i alla dess färger och former. Vill du få mer i glaset innan du druckit upp - är det inte omöjligt att du får det gratis... Här serveras även gudomligt god mat med pizza och pasta som sin specialitet. 

Pub Nibada
Här dricker man öl. Antingen beställer du ett glas i baren, eller slår du dig ner med dina resekamrater runt ett bort. Mitt på bordet har ni er egen ölkran. Bartendern laddar kranen med några liter och ni kan dricka i lugn och ro tills det tar slut. På kvällarna är här ofta livemusik från traktens musiker.

Kusk - Moenas bästa disco
Moenas bästa disco. En fantastisk miljö med inredning av gammalt trä och kraftiga stockar. Här kan du roa dig på två olika våningar enda fram till småtimmarna. De två italienska bröderna ser till att man trivs tillsammans med livemusik och goda drycker i baren.

Vinbaren
Moenas enoteca (vinbar) är väl värt ett besök. En eftermiddag i veckan brukar vi samla de resenärer som har intresse för en vinprovning. Det är ägaren för vinbaren som håller i provningen.

Resmålsfakta

Moena - Tre Valli
Pist: 100 km
Blåa pister: 29 st
Röda pister: 17 st
Svarta pister: 6 st
Antal liftar: 29 st
Högsta åkhöjd: 2550 m
Fallhöjd: 1350 m
Kapacitet: 36.000 pers/ timme
Längdåkning: 80 km
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Moena - Val di Fiemme/ Obereggen
Pist: 150 km
Blåa pister: 29 st
Röda pister: 28 st
Svarta pister: 12 st
Antal liftar: 48 st
Högsta åkhöjd: 2415 m
Fallhöjd: 865 m
Kapacitet: 63.000 pers/ timme
Längdåkning: 100 km
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Moena - Canazei
Pist: 500 km
Blåa pister: 69 st
Röda pister: 107 st
Svarta pister: 17 st
Antal liftar: 187 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1700 m
Kapacitet: 160.000 pers/ timme
Längdåkning: 58 km (vid Marmolada och Corvara som ligger intill)
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Dolomiti Superski
Pist: 1220 km
Blåa pister: 366 km
Röda pister: 732 km
Svarta pister: 122 km
Antal liftar: 497 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1800 m
Kapacitet: 592.000 pers/ timme
Längdåkning: 237 km
Snowboardpark: ja

Övrigt
Restid med buss från Malmö: ca 18-20 h
Transfertid från Verona: 2 h 15 min
Badhus: nej
Barer/ nattklubbar: 5 st
Restauranger: 8 st
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: engelska, tyska, italienska
Byns höjd: 1200 m
Foto för liftkort: nej

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Göteborg Besikta bilprovning Mölndal, Argongatan 2 06:45 17:30
Kungsbacka Återvinningsstationen Klovsten. E6:an 07:05 17:10
Varberg Cirkel K Nord vid E6:an 07:40 16:30
Falkenberg Mc Donald´s vid E6:an 08:10 16:10
Halmstad Max Hamburgare, Snösvängen 1 08:45 15:40
Ängelholm Mc Donald´s vid E6:an 09:15 15:15
Helsingborg Cirkle K, Rusthållsgatan Ättekulla 09:40 15:45
Malmö Hyllie, Arenagatans Charterbussparkering vid Arenan. 10:30 14:00

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Liftkort Moena
  Liftkort Moena I samtliga resor till Moena ingår ett 6 dagars vuxen Dolomiti Superski-liftkort. Det innebär att ni kan åka överallt i hela Dolomiti Superski. Värde 423 Euro. Vid bokningstillfället ska ni ange om ni eller någon i sällskapet är barn, junior eller senior. Då kan ni få bra rabatter på liftkortspriset, som dras av på er totala resekostnad. På våra bussresor är det möjligt att åka skidor 7 dagar. Vill man åka skidor på avresedagen bokar man 7 dagars liftkort. Fyll i födelsedatum för alla resenärer, om du kan dessa. Går att komplettera i efterhand. 6 dagars liftkort gäller söndag - fredag. 7 dagars liftkort gäller söndag - lördag.
  Ej liftkort, Pris: -4 700:-
  Liftkort: 6 dgr Dolomiti Superski Barn, född 2017 eller senare, Pris: -4 700:-
  Liftkort: 6 dgr Dolomiti Superski Junior, född 2009 - 2016, Pris: -1 400:-
  Liftkort: 6 dgr Dolomiti Superski Senior, född 1959 eller tidigare, Pris: -450:-
  Liftkort: 6 dgr Dolomiti Superski Vuxen, Pris: 0:-
  Liftkort: 7 dgr Dolomiti Superski Barn, född 2017 eller senare, Pris: -4 700:-
  Liftkort: 7 dgr Dolomiti Superski Junior, född 2008 - 2015, Pris: -1 200:-
  Liftkort: 7 dgr Dolomiti Superski Senior, född 1959 eller tidigare, Pris: -200:-
  Liftkort: 7 dgr Dolomiti Superski Vuxen, Pris: 300:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 200:-
 • Dubbelrum 1 380:-
 • Enkelrum 1 400:- gäller 2025-02-15
 • Dubbelrum 1 610:- gäller 2025-02-15
 • Dubbelrum för eget bruk 2 700:-
 • Dubbelrum för eget bruk 3 150:- gäller 2025-02-15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationPlatserFrån pris
8/2BussBuss, Moena, Hotel Stella, halvpension, liftkort enli valMer än 814 990:-Boka
8/2BussBuss, Moena, Hotel Cavaletto, halvpension, liftkort enl valMer än 815 990:-Boka
15/2Eget flyg / Köra självEgen transport, Moena, Hotel Stella, halvpension, liftkort enli valMer än 812 990:-Boka
15/2Eget flyg / Köra självEgen transport, Moena, Hotel Cavaletto, halvpension, liftkort enl valMer än 813 790:-Boka
15/2BussBuss, Moena, Hotel Stella, halvpension, liftkort enli valMer än 814 990:-Boka
15/2BussBuss, Moena, Hotel Cavaletto, halvpension, liftkort enl valMer än 815 990:-Boka

Hotell

Hotel Cavalletto
Ett helt fantastiskt hotell mitt i centrum av Moena. Affärer och nöjesliv finns utanför dörren. Hotellet störs dock inte av trafik eller nöjesliv på natten. Hotellet är totalrenoverat och tillbyggt 20...
Hotel Stella
Här bor du mitt i byn, alldeles intill stora torget. Hotellet drivs av Rita med familj. Den stora frukostbuffén med nybakat bröd, ost, skinka, salami, yoghurt, fil, flingor med mera, ger dig en bra st...