Moena (IT)

Moena - Bussresa till Alperna - som en skidresa ska vara!

Det är något speciellt med våra bussresor till Moena. Kan det vara det faktum att vi har arrangerat resor hit sedan 2004 och haft mängder med nöjda resenärer här? Det låga priset för en fantastisk skidresa? Eller är det den klassiska buss-skidsemestern som gör stämningen så trevlig? Här kommer du garanterat bli riktigt nöjd! Semestern börjar redan på bussparkeringen hemma i Sverige.

Så går bussresan till Moena till

Den inleds med en avkopplande bussfärd genom Europa. En bussresa ger dig möjlighet att träffa nya trevliga människor, inhandla den traditionella Jägermeistern på färjan över till Tyskland och sedan vid midnatt borsta tänderna tillsammans på en tysk autobahn-toalett. Det tillhör och skapar den äkta känslan för hur en skidsemester ska vara. Väl framme i Moena bor vi mitt i det enorma Dolomiti Superski. Byn Moena är verkligen ett guldkorn bland de mäktiga bergen. Här trängs de mysiga butikerna med sportaffärer, caféer, restauranger, pubar och barer. Isstatyerna på torget och alla ljus i träden och på husen skapar en fantastisk trivsamhet. Varje dag åker vi enkelt och bekvämt med vår svenska turistbuss till nya skidområden.

Fyra skidområden under vecka i Moena

Under veckan besöker vi fyra skidområden och vi har totalt 750 km pist att välja bland. Det bildas en trevlig familjär stämning i gänget när vi delar upplevelser och har roligt ihop. Detta är resan för dig som gillar variation i pisterna, vill bo perfekt, tycker om afterski och vill uppleva en riktig italiensk alpby när den är som bäst. Att sedan maten är helt underbar får du på köpet. Vi på Go Alpin har lång erfarenhet av Moena och området har en speciell plats i våra hjärtan. Det är med glädje och stolthet vi vill visa det för dig.

Status:

Skidåkning

Moena för dig som gillar att åka i nya pister varje dag

Moena är resmålet för dig som gillar se nya platser och åka i nya pister varje dag. Under veckans gång besöker vi nämligen 4 olika skidområden och har 750 km pist att välja bland i det enorma Dolomiti Superski. Våra svenska busschaufförer kör dig varje morgon från hotellet till huvudliften i respektive skidområde, och tillbaka på eftermiddagen igen. Vårt veckoprogam är noga utformat för att du ska få ut mesta möjliga av resan och vara på rätt plats vid rätt tidVarje dagsdestination ligger inte längre bort än 5-20 minuter från Moena och vi besöker områden som Alpe Lusia, Skicenter Latemar, Canazei och Passo San Pellegrino.

Det lilla och mysiga Alpe Lusia

Detta är det minsta skidområdet vi besöker under veckan och liggar cirka 5 minuter från Moena. Det var i dessa backarna som skidlegenden Alberto Tomba lärde sig att åka skidor. Familjen Tomba har nämligen hus i Val di Fassa (dalen som Moena ligger i). Skidområdet är inte stort men är ändå det området som många uppskattar mest. Det är lätt att hitta här. Välj mellan jättelånga blåa backar eller riktigt svart. Variationen är stor i Alpe Lusia. Ett besök på andra sidan berget i Bella Monte rekommenderas. Här finner du en stor så kallad skärmbar och en härlig uteservering i solen. Vi börjar och slutar veckan i Alpe Lusia. Eftersom busschauförerna enligt lag måste vila före och efter den långa resan är detta därför det enda skidområde vi transporterar oss till med lokal skidbuss. Skidbussen är lättåtkomlig och kör hela dagen. Det finns en backe från Alpe Lusia ner till Moena, så man åker alltså skidor till byn!

Skicenter Latemar

Åkhöjder mellan 1500 - 2500 meter över havet och hela 50 km pist med 28 liftar. Systemet är ihopbyggt med orterna Predazzo, Pampeago och Obereggen. Här finns allt för en trevlig dag i pisten. Varför inte prova den enorma ravinen som brukar bli barnens favorit, eller testa svängarna i Ingmar Stenmarks gamla tävlingsbacke i Obereggen. I "grytan" brukar man äta lunch och innan hemresa är det vanligt att man stannar till efter sista backen och tar en tidig afterski på uteserveringen. Latemar ligger bara 10 minuter från Moena.

Canazei och skisafari Sella Ronda 

Den mycket kända och välbesökta orten av skandinavier. Här åker du i ett enormt system på 500 kilometer pist. GO Alpin vet när man ska komma till ägglifen i Canazei. Här brukar det nämligen vara långa köer för att ta sig upp i systemet. Men reser du med oss slipper du detta. Här kan man åka den berömda Sella Ronda, som är rundan rund det enorma berget Sella. Åker du Sella Ronda förflyttar du dig minst 42 km. Allt detta på en dag i den vackraste natur du kan tänka dig! Vill du vara säker på att inte åka vilse åker du med våra guider. Givetvis ingår detta i resans pris. Andra alternativ är att åka till Arabba, Marmolada, Val Gardena eller Alta Badia. Vi hjälper dig gärna med tips om vad som är bäst just för dagen. Canazei ligger cirka 20 minuter från Moena.

Passo San Pellegrino med Falcade

Ligger högt och vackert, cirka 20 minuter från Moena. Härifrån kan du åka vidare till Falcade som har medelsvår och svår skidåkning, eller stanna kvar på solsidan i San Pellegrino om du vill ha lite lättare backar. Detta skidområde blir mångas favorit under veckan.

Pistkartor

Fyra olika skidsystem i Moena

Då du bor i Moena åker du skidor i fyra olika skidsystem. Helt enormt mycket skidåkning och du kommer inte hinna med allt på en vecka. Vår svenska turistbuss kör varje morgon till ett nytt system. Du kommer verkligen att utnyttja hela skiddagen då bussen avgår tidigt på morgonen och ankommer tillbaka till Moena på eftermiddagen. Här finns de pistkartor som du kommer ha nytta av under din resa hit. De olika områdena bildar tillsammans stora delar av det enorma Dolomiti Superski.

Sella - Arabba

En dag kör vi till Canazei och åker Sella Ronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Arabba.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Sella - Canazei & Campitello

En dag kör vi till Canazei och åker Sella Ronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Canazei och Campitello.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Sella - Val Gardena

En dag kör vi till Canazei och åker Sella Ronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Val Gardena.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Sella - Corvara

En dag kör vi till Canazei och åker Sella Ronda. Pistkartorna visar olika synvinklar av det stora bergsmassivet Sella. Här är en pistkarta med synvinkel från Corvara.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Val di Fiemme - Latemar och Alpe Lusia

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Skiduthyrning

Vi hyr våra skidor på Livio Sport som är placerat nära hotellen på ett av byns torg. Här finns ny och bra utrustning till rimliga priser. Det finns skidor till alla typer av åkförmågor, såväl avancerad som nybörjare.

Skidhyra behöver man inte anmäla

Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Då vi vet hur många som ska hyra varje ankomstdag meddelar vi uthyraren detta. Vi räknar ut detta genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på bussen. Vi berättar vilken tid vi kommer så ha de gott om personal på plats för att lösa detta smidigt.

Go Alpins resenärer har 10% rabatt på hyra hos Livio Sport.

Priserna för vintern 2023/2024 (utan 10% rabatt) är:
BASIC skidor+stavar 6 dagar             80 Euro (+40 Euro för pjäxor)
SUPERIOR skidor+stavar 6 dagar     115 Euro (+40 Euro för pjäxor)
TOP skidor+stavar 6 dagar              155 Euro (+40 Euro för pjäxor)
STÖCKLI skidor+stavar 6 dagar      195 Euro (+40 Euro för pjäxor)

SNOWBOARD vuxen 6 dagar           115-195 Euro (+40 Euro för pjäxor)
SNOWBOARD junior 6 dagar           75 Euro (+20 Euro för pjäxor)

Junior skidor+stavar 6 dagar           50-75 Euro (+15-20 Euro för pjäxor)

Endast pjäxor BASIC 6 dagar        70 Euro
Endast pjäxor SUPERIOR 6 dagar 95 Euro

Hjälm 6 dagar                                 22 Euro

Priset för 7 dagar är +10 Euro på samtliga priser ovan.

Ca-pricer för service (ej rabatt):
Vax                                   10 Euro
Slipning                            25 Euro
Vax + slipning                  35 Euro
Vax + slipning + belag     45-55 Euro

Liftkort ingår

Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till Moena ingår ett 6 dagars vuxen Dolomiti Superski-liftkort. Vid bokningstillfället ska ni ange om du eller någon i sällskapet är senior, junior eller barn. Då kan ni få bra rabatter på liftkortspriset, som dras av på er totala resekostnad. På våra bussresor kan ni åka skidor 7 dagar. Vill man åka skidor på avresedagen bokar man alltså 7 dagars liftkort. Uppge födelsedatum om ni bokar barn-, junior- eller seniorliftkort.

Liftkortet som är inkluderat i resans pris är det bästa liftkortet man kan ha i Dolomiterna och gäller samtliga liftar med hela 1220 km pist! 

Rabatter för liftkort i Moena vintern 2023/2024

6 dagar Dolomiti Superskli-liftkort
Vuxen: ingår i resans pris
Barn, född 2015 eller senare: mellan -3.500 kr och -4.500 kr, beroende på vecka. Syns vid bokning.
Junior, född 2008 - 2015: -1.200 kr
Senior, född 1958 eller tidigare: -400 kr

7 dagars liftkort kan endast väljas på våra bussresor veckorna 7 & 8 (och resor med egen transport)
Vuxen: +300 kr
Barn, född 2015 eller senare: -4.500 kr
Junior, född 2008 - 2015: -1.100 kr
Senior, född 1958 eller tidigare: -200 kr

Ej liftkort

-4.500 kr

Liftkortens giltighet på resan

6 dagars liftkort gäller med från söndag till fredag, om inget annat önskas och skrivs in i er bokningsbekräftelse.
7 dagars liftkort gäller från söndag till lördag, om inget annat önskas och skrivs in i er bokningsbekräftelse.

Veckoprogram

Vårt genomtänkta veckoprogram, som vi kallar för Moena Ski Safari, är noga utformat för att du ska få ut mesta möjliga av resan och vara på rätt plats vid rätt tid. Här får du chans att prova backarna i Alpe Lusia, Skicenter Latemar, Canazei och Passo San Pellegrino. Målen för våra dagliga destinationer ligger inte långt bort från Moena. På 5-20 minuter når vi veckans skidområden. Våra kunniga guider finns alltid med och visar allt från läckra nerfarter till trevliga lunchrestauranger.

Veckoprogram vintern 2024

Veckoprogrammet är preliminärt och gäller för veckorna 7 & 8. 

Söndag

Bussen ankommer Moena på morgonen. Frukost på ert hotell.
Skiduthyrning på Livio Sport klockan 08.00.
Skidåkning i Alpe Lusia eller San Pellegrino. Transport med lokal skidbuss till och från systemen.
På kvällen har vi välkomstdrink på Hotel Stella 18:30 och Hotel Cavaletto klockan 19.00.

Måndag

Skidåkning med pistvisning i Skicenter Latemar.
Avfärd klockan 08.45. Återresa klockan 16.15.
Afterski i Moena på Pub Nibada när vi kommer tillbaka.

Tisdag

Frukost från 07:00
Vi besöker skidområdet kring Canazei och åker skitour Sella Ronda. 42 km skidsafari med guidning av reseledaren.
Avfärd kl. 08:15. Återresa kl. 16:30.

Onsdag

Bussen avgår klockan 08.45 för skidåkning med pistvisning i San Pellegrino.
Återresa klockan 16.00.
 

Torsdag
Frukost från 07:00
Skidåkning i Canazei. Avresa klockan 08.15. Återresa klockan 16.30.

Fredag

Skidåkning i Skicenter Latemar.
Avfärd klockan 08.45.
Återresa klockan 16.15.

Lördag

Veckans sista skiddag och åkning i Alpe Lusia eller San Pellegrino. Transport till och från systemen med lokal skidbuss.
Alla detaljer om hemresa meddelas på fredagen av reseledaren.
Vi äter läckra pizzor på Lo Sfizio cirka klockan 17.00. Avresa klockan 19.00.


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Byn & nöjen

Moena - en perfekt skidort

Moena - som en alpby ska vara! 
Moena har allt det man förväntar sig av en skidort. Shopping, affärer, barer, pubar, restauranger och sportaffärer trängs i den pittoreska byn som alltid är smyckad med belysning i träden och is-statyer. Byn är lagom stor med sina cirka 40 hotell och 2000 bäddar.
 När skiddagen är slut erbjuder Moena ett flertal trivsamma pubar. Guidernas tips är pianobaren Lo Sfizio, med egen svensk livemusik vissa veckor och en imponerande drinklista. Byn har blivit ett populärt resmål för svenskar. Det finns även ett antal bra ställen för dig som vill roa dig på kvällen. På Kusk kan du dansa ända in på småtimmarna.

Lo Sfizio - reseledarnas tips

Lo Sfizio kallas även Pianobaren. Det är här man börjar sin vandring genom natten. Under sportlovsveckorna kan man vanligtvis lyssna på våra egna Go Alpin-musikanter som underhåller med gitarr en av kvällarna. Ägaren Gianluigi vet hur man gör svenskarna på glatt humör. Han blandar goda drinkar på löpande band. Här beställer man inte en stor stark, utan fantastiska drinkar i alla dess färger och former. Vill du få mer i glaset innan du druckit upp - är det inte omöjligt att du får det gratis... Pianobaren serverar även gudomligt god mat med pizza och pasta som sin specialitet. 

Pub Nibada

Här dricker man öl. Antingen beställer du ett glas i baren, eller slår du dig ner med dina resekamrater runt ett bort. Mitt på bordet har ni er egen ölkran. Bartendern laddar kranen med några liter och ni kan dricka i lugn och ro tills det tar slut. På kvällarna är här ofta livemusik från traktens musiker.

Kusk - Moenas bästa disco

Moenas bästa disco. En fantastisk miljö med inredning av gammalt trä och kraftiga stockar. Här kan du roa dig på två olika våningar enda fram till småtimmarna. De två italienska bröderna ser till att man trivs tillsammans med livemusik och goda drycker i baren.

Vinbaren

Moenas enoteca (vinbar) är väl värt ett besök. En eftermiddag i veckan brukar vi samla de resenärer som har intresse för en vinprovning. Det är ägaren för vinbaren som håller i provningen.

Resmålsfakta

Moena - Tre Valli

Pist: 100 km
Blåa pister: 29 st
Röda pister: 17 st
Svarta pister: 6 st
Antal liftar: 29 st
Högsta åkhöjd: 2550 m
Fallhöjd: 1350 m
Kapacitet: 36.000 pers/ timme
Längdåkning: 80 km
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Moena - Val di Fiemme/ Obereggen

Pist: 150 km
Blåa pister: 29 st
Röda pister: 28 st
Svarta pister: 12 st
Antal liftar: 48 st
Högsta åkhöjd: 2415 m
Fallhöjd: 865 m
Kapacitet: 63.000 pers/ timme
Längdåkning: 100 km
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Moena - Canazei

Pist: 500 km
Blåa pister: 69 st
Röda pister: 107 st
Svarta pister: 17 st
Antal liftar: 187 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1700 m
Kapacitet: 160.000 pers/ timme
Längdåkning: 58 km (vid Marmolada och Corvara som ligger intill)
Snowboardpark: ja
Skidbuss: ja

Dolomiti Superski

Pist: 1220 km
Blåa pister: 366 km
Röda pister: 732 km
Svarta pister: 122 km
Antal liftar: 497 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1800 m
Kapacitet: 592.000 pers/ timme
Längdåkning: 237 km
Snowboardpark: ja

Övrigt

Restid med buss från Malmö: 20 h
Transfertid från Verona: 2 h 15 min
Badhus: nej
Barer/ nattklubbar: 5 st
Restauranger: 8 st
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: engelska, tyska, italienska
Byns höjd: 1200 m
Foto för liftkort: endast för barn under 8 år

Så tycker våra gäster

Så här tycker våra gäster om våra resor till Moena. Statistiken är hämtad från vår utvärderingsenkät, våren 2015.

1 = dåligt, 2 = mindre bra, 3 = godkänt, 4 = bra, 5 = mycket bra.

Vad tyckte du om byn?                            Vilket betyg ger du                                  Hur upplevde du vår
                                                                    skidområdet?                                           guides servicekänsla?
Vad är ditt helhetsintryck                        Hur upplevde du                                   Kan du tänka dig att
av resan?                                                    liftköerna?                                              resa med GO Alpin igen?

Hotell

Hotel Cavalletto

Hotel Cavalletto

Ett helt fantastiskt hotell mitt i centrum av Moena. Affärer och nöjesliv finns utanför dörren. Hotellet störs dock inte av trafik eller nöjesliv på natten. Hotelle...
Hotel Stella

Hotel Stella

Här bor du mitt i byn, alldeles intill stora torget. Hotellet drivs av Rita med familj. Den stora frukostbuffén med nybakat bröd, ost, skinka, salami, yoghurt, fil, flingor med mera, ...