Arabba (IT)

Arabba - snösäker pärla i världens största skidområde

 

Om du vill bo mitt i det bästa av det bästa – då ska du åka till Arabba. I detta gigantiska skidparadis upplever du ständigt något nytt. Den genuina lilla byn ligger mitt i världens största skidområde, Dolomiti Superski, med sina totalt 1200 km pist, varav hela 500 km pist är sammanbyggd utanför hotelldörren. Alla våra hotell utom ett ligger med gångavstånd till det fräscha liftsystemet, som erbjuder gränslös skidåkning utan liftköer. Skidbussar och långa liftköer kan du glömma när du väljer Arabba.

Du blir garanterad nöjd

Dolomiternas rödlätta och klippiga bergstoppar gör åkningen till en maximal naturupplevelse som är svår att hitta någon annanstans. Här har du alltid möjlighet att njuta av god mat och dryck i någon av de trevliga bergsrestaurangerna. Det finns massor med restauranger och priserna är föhållandevis låga. Inget är billigt längre, men jämfört med många andra skidområden i Europa är priserna låga! 
Vårt väl tilltagna veckoprogram skapar även möjligheter för en oförglömlig skidsemester. Detta, i kombination med byns härliga italienska charm, billiga lunch- och skidythyrningspriser samt trevliga hotell, gör Arabba till vårt populäraste resmål. Har du inte testat Arabba tidigare är det dags nu!

Pris från:
14 990:-

Paketpris: Buss- eller flygresa, transfer, boende med frukost- eller halvpension, 6 dagars Dolomiti Superski-liftkort värde 294 € samt reseledarservice.

Boka resa

Skidåkning

Arabba erbjuder all sorts skidåkning

Här finns möjligheter för all sorts skidåkning. Gillar du att glassa runt i de blåa och röda pisterna och varva skidåkningen med en god Aperol Spritz på en av de många uteserveringarna i solen? Eller föredrar du den tuffa åkningen och de svarta pisterna vid Portavescovo-berget? Med Arabba som utgångspunkt har du varje morgon din favoritåkning precis runt hörnet. De alltid välpreparerade pisterna tar dig snabbt till några av Italiens mest kända skidutflyktsmål.

Du upplever ständigt något nytt i Arabba

Till Arabba kan man åka år efter år utan att tröttna. Man kan alltid finna något nytt. Skidområdet Dolomiti Superski, med sina 120 mil pist varav 50 mil är sammanhängande, kryllar av kända backar och vackra utflyktsmål. Byn ligger intill det kända bergsmassivet Sella och vid foten av berget Portavescovo, som erbjuder Dolomiternas härligaste skidåkning. Söderut ligger glaciären Marmolada, som med sin flacka och långa röda pist ger en skidupplevelse man sent glömmer. I nordlig riktning kan man åka i Stenmarks gamla skär i Alta Badia och La Villa, precis intill Corvara. Detta området är känt för sina breda och lugna pister. Varför inte åka en av världens tio vackraste nedfarter, Hidden Valley vid Lagazuoi, och uppleva spåren från första världskriget? Ja, du märker själv, alternativen tar aldrig slut…

Både branta pister och behaglig skidåkning

Precis intill byn har du massor att välja på. Är du proffs har du verkligen kommit rätt, men likaså om du är här som nybörjare. Pisterna söder om byn finns på berget Portavescovo. Dessa är branta och många är svarta med goda möjligheter för off pist. Väster och norr om byn finner du varierad åkning med blå och röda pister. Du behöver inte vara orolig - Arabba är helt enkelt det bästa som finns i Dolomiti Superski.

Sella Ronda

Arabba ligger mitt i varvet av det välkända skidsafarit Sella Ronda. På en och samma dag kan man ta sig runt det stora bergsmassivet vilket innebär 42 km skidåkning och en del härligt trötta ben mot eftermiddagen. Vi passerar som ett pärlband bland annat Canazei, Selva, Val Gardena och Corvara utan att åka samma pist två gånger. Denna runda kan man åka på två håll. Antingen följer man de gröna eller de orangea skyltarna. Med våra guider åker vi alltid det orangea varvet eftersom att detta innebär fler underbara pister och mindre liftåkning. Här lunchar vi alltid på vårt eget favoritställe Piz Seteur som erbjuder god mat, ljuvlig utsikt och sköna solstolar.

Ski Tour Grande Guerra

Denna heldagsutflykt går i fotspåren av första världskriget, som till stor del utspelades bland bergen i Dolomiterna. Grande Guerra betyder just första världskriget på italienska. På en och samma dag transporterar vi oss totalt 72 km på skidor. Dagen börjar med att vi tar oss förbi Marmolada och åker den gömda ravinen Serrai du Sottoguda. Här har du upp mot hundra meter höga bergsväggar och galna isklättrare över huvudet. Längre fram, precis intill den gamla OS-byn Cortina, ligger bergstoppen Lagazuoi. Därifrån går den pist som är utnämnd att vara en av världens tio vackraste nedfarter, Hidden Valley. Ta kameran med dig, för här är naturupplevelsen total! Vi skidar vidare ner i dalen och där är det dags för nya upplevelser. Här ska vi tolka bakom muskelstarka ardennerhästar för att igen återkomma till backarna kring Arabba. Denna utflykt är ett måste för dig som älskar kombinationen av toppklassig skidåkning och fina vyer!

Glaciären Marmolada

Denna 3 343 meter höga glaciär ger dig skidåkning du sent kommer glömma! Efter endast tre liftar bort från Arabba står vi vid dalstationen Malga Ciapella, redo att ta kabinbanorna upp till toppen. På vägen upp, efter att vi tagit den andra kabinbanan, kan du passa på att besöka Europas högst belägna museum, som visar föremål och bilder från första världskriget i Dolomiterna. Väl högst uppe på toppen finns Madonna-grottan. Här har påven varit och välsignat berget. När det väl har blivit dags för att knäppa pjäxorna och spänna på sig skidorna har du 1,2 mil pist framför dig, hela vägen ner till dalstationen. Innan du tar dina första skär ner från den höga glaciären, rekommenderar vi dig att ta några foton. Denna utsikt över Dolomiternas dramatiska landskap får man inte någon annanstans!

Den gömda ravinen - Serrai di Sottoguda

Just nu stängd efter orkanen 2018. Vi uppdaterar när den öppnas. 
I ravinen, Serrai di Sottoguda, är inte skidåkningen i fokus. Här har du chans att istället få en naturupplevelse utöver det vanliga. Om du följer med våra guider på utflykten till Marmolada, kommer vi därefter skida ner i ravinen, som har sin början i Malga Ciapella. Ravinen är endast cirka 30 meter bred och alldeles ovanför ditt huvud reser sig upp mot hundra meter höga bergsväggar. Se upp för modiga isklättrare som tar sig upp för de vackert frusna vattenfallen. Genom den kilometerlånga ravinen går en smal transportsträcka och vi glider bland annat förbi ett litet kapell. Som en avslutning på utflykten äter vi lunch på en mysig restaurang i byn Sottoguda som ligger precis vid ravinens mynning. En mycket trevlig utflykt som garanterat kan förstärka din semesterupplevelse.

Det gamla klostret - Santa Croce

Hur man kan placera en kyrka och ett kloster högst uppe på en bergssida är en gåta i sig. Men oavsett hur otillgängligt de än ligger så är denna utflykt en mysig avstickare från det stora skidområdet. Från världscupsorten La Villa tar vi oss i nordlig riktning mot det gamla klostret, som numera är ombyggt till en trevlig restaurang. Här kan du beställa in en god matbit tillsammans med ett glas vin och njuta i den tysta naturen. Passa även på att kika in i kyrkan, som ligger alldeles intill. Direkt efter lunchen väntar en glassig lång pist enda ner till dalbotten. Denna utflykt är ett skönt sätt att avsluta en oförglömlig skidsemester på.

Pistkartor

500 km pist i Arabba

I Arabba har du hela 500 km pist att välja bland. Glöm skidbussar och långa liftköer! Helt enormt stort och du kommer inte hinna med allt på en vecka. Troligen inte ens hälften. Här finns de pistkartor som du kommer ha nytta av under din resa hit. De olika områdena bildar tillsammans stora delar av det enorma Dolomiti Superski.

Arabba - överblickskarta

Här är en överblickskarta över Arabba och de intilliggande dalarna. Man ser bland annat glaciären Marmolada, det enorma bergsmasivet Sella och dalen Val Gardena.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Canazei & Campitello

Dessa områdena ligger på andra sidan det stora passet Passo Pordoi, som skiljer Canazei och Arabba åt. Här passerar vi bland annat då vi åker Sella Ronda.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Val Gardena

Val Gardena är en dal - inte en ort. Dalen ligger på andra sidan Sella jämfört med Arabba. Här finns bland annat världscupsbacken ner mot S. Cristina som hålls en gång varje vinter i Val Gardena.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Corvara

Byn Corvara ligger i Arabbas granndal som heter Alta Badia. Här finns även orter som Colfosco, La Villa och Badia. Längst norrut i detta område finner man Santa Croce, som är ett gammalt kloster som blivit en restaurang. Dalen är känd för sina flacka och glassiga backar. Här finns även den kända Stenmarks-backen Gran Risa, som står värd för världscuptävlingar varje år sista helgen innan jul.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Civetta

När man bor i Arabba har man även tillgång till Alleghes skidområde som heter Ski Civetta med sina 80 km vackra pister. För att ta sig dit åker du en skidbuss i cirka 20 minuter från foten av Marmolada.

Klicka på bilden för att förstora kartan.

Skiduthyrning

I Arabba är skidhyra mycket billigt om man jämför med andra skidorter i Alperna och i den Svenska fjällen. Vi hyr skidor på Arabba Ski Rental Service, som är beläget mitt i byn bredvid afterskistället Bar Peter. Här har Go Alpins resenärer reducerade priser på hyra av skidor och pjäxor. På övrig utrustning som till exempel snowboard och hjälm, har Go Alpins resenärer 10 % på butikens ordinarie prislista.  Länk till Arabba ski rental>> 
Inför säsongen har butiken utökat sitt sortiment bland hyrskidor och köpt in säsongsnya modeller. Här får du modern utrustning och snabb service av trevlig personal, till ett förmånligt pris!

Skidor i olika kategorier

Butiken graderar sina skidor med stjärnor. 5 stjärnor är för dig som gillar snabbare och mer avancerad skidåkning. 4 stjärnor är det mest hyrda alternativet och ger dig bra utrustning som passar all sorts skidåkning. 3 stjärnor är det enklaste alternativet och innebär utrustning som är lite mer lättåkt och anpassat för oerfarna skidåkare.

Man behöver inte anmäla skidhyra

Skiduthyrning behöver man INTE föranmäla. Vi räknar ut hur många som ska hyra skidor genom att se hur många som inte bokat skidfrakt på flyget/bussen. På så vis vet vi ganska exakt hur många som ska hyra utrustning. Vi berättar för uthyraren vilken tid vi kommer, så att de har gott om utrustning och personal på plats för att lösa detta smidigt.

I priserna nedan är rabatten på 10% inkluderad. Priserna avser vintern 2023/2024.

Endast skidor

                                   Top       5-star        4-star        3-star        Junior       Mini
6 dagar                      € 134  € 107           € 81          € 62           € 33          € 30
Adderad hyrdag       € 24    € 19            € 14           € 11           € 7            € 7
6 dagar hos
konkurrenten                      € 128,50     € 119      € 87         € 63          € 33,50    
da Nico

Skidor + pjäxor

                                    Top    5-star        4-star        3-star        Junior       Mini
6 dagar                    € 159   € 126         € 106          € 84           € 53          € 47
Adderad hyrdag     € 25     € 17           € 17            € 15           € 11          € 6
6 dagar hos
konkurrenten                   € 165,50     € 147      € 124         € 100      € 52,50    
da Nico

 

Snowboard + boots

                                    Vuxen    Junior
6 dagar                    € 103   € 80

Skidservice

Butiken har även bra priser på skidservice. Ingen rabatt på service.
Vax                              € 12 
Kanter                        € 22          
Kanter + vax              € 32                             
Full service                 € 38

Skidskola

För dig som behöver slipa på tekniken eller har barn som håller på att lära sig finns det mycket bra skidskola i Arabba. Vi rekommenderar Scuola Sci & Snowboard Arabba som har duktiga instruktörer och humana priser. Det finns både privatlektioner och grupplektioner för såväl vuxna som barn. Lektionerna är på engelska, tyska eller italienska.

Privatlektioner

Privatlektioner kostar från ca 40 - 48 euro beroende på vilken vecka ni är i Arabba och vilken tid på dagen ni bokar läraren. Priserna är desamma för både barn och vuxna. Lektionerna varar i 55 minuter. Är man fler än en person betalar man +10 euro per person för person 2, 3, 4 o.s.v. Läs mer på https://www.scuolasciarabba.com/en/private-lessons 

Grupplektioner för barn

Grupplektioner passar bra för barn då lärarna låter barnen åka skidor tillsammans på ett lekfullt och roligt sätt. Läs mer om dessa lektioner här https://www.scuolasciarabba.com/en/kids#fndtn-panel_bambini-standard-3-giorni 

Vill ni boka skidskola gör ni det direkt hos skidskolan. Kontaktuppgifterna finner ni här>>

Liftkort ingår

Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till Arabba ingår ett 6 dagars Dolomiti Superski-kort för en vuxen. Vid bokningstillfället ska ni ange om ni eller någon i sällskapet är senior, junior eller barn. Det ger rabatt på resans pris, som dras av på er totala resekostnad.

Liftkortet som är inkluderat i resans pris är det bästa liftkortet man kan ha i Dolomiterna och gäller samtliga liftar med hela 1220 km pist! 

Rabatter för liftkort i Arabba vintern 2024/2025

6 dagar Dolomiti Superskli-liftkort
Vuxen: ingår i resans pris
Barn, född 2016 eller senare: mellan -4.000 kr och -4.700 kr, beroende på vecka. Syns vid bokning.
Junior, född 2009 - 2016: -1.400 kr
Senior, född 1959 eller tidigare: -450 kr

7 dagars liftkort kan endast väljas på våra bussresor veckorna 7 & 8 (och resor med egen transport)
Vuxen: +300 kr
Barn, född 2016 eller senare: -4.700 kr
Junior, född 2009 - 2016: -1.200 kr
Senior, född 1959 eller tidigare: -200 kr

Ej liftkort

Avdrag mellan -3.500 kr och -4.500 kr, beroende på vecka. Syns vid bokning.

Liftkortens giltighet på resan

6 dagars liftkort gäller med från söndag till fredag, om inget annat önskas och skrivs in i er bokningsbekräftelse.
7 dagars liftkort gäller från söndag till lördag, om inget annat önskas och skrivs in i er bokningsbekräftelse.

Veckoprogram

Du kan inte skapa din skidsemester på egen hand, lika bra som med hjälp av oss. Vi tar hand om er och tipsar om de bästa pisterna oavsett om du åker med våra guider, eller på egen hand.

Veckoprogrammet nedan gäller veckorna 3 till 14. Ring oss gärna för mer information. 040-235010

Vårt väl tilltagna veckoprogram tillsammans med våra erfarna guider skapar möjligheten för dig att få ut så mycket som möjligt av din skidåkning och få en oslagbar semester. Samtliga skiddagar, förutom två, har vi nya pistvisningar och utflykter. Du behöver inte vara proffs för att hänga med på våra utflykter, men du måste kunna ta dig ner för röda pister i hyggligt tempo. Vid strålande solsken och lediga solstolar är fikapauser obligatoriska. Vill man hellre åka skidor under våra pauser, gör man det i den närliggande pisten. Förutom underbar skidåkning är det mycket trevligt att åka tillsammans med andra resenärer i grupp.

Veckoprogrammet är preliminärt och kan ändras en del beroende på väder och vind, samt antalet resenärer på orten.


Veckoprogram 2024

Veckoprogrammet nedan är generellt. Är du på plats i Arabba just nu gäller detta veckoprogram >>

Lördag

Ankomst till hotellen.
Skiduthyrning på MSA Arabba Ski Rental, som ligger i källaren på baksidan av huset mittemot kyrkan. En Go Alpin beach-flagga finns vid trappan. Vägbeskrivning via Google maps >>

Söndag

09:15 avfärd nere vid Burz-liften. Åk gärna några åk innan.
Pistvisning i området kring Corvara, La Villa och San Cassiano.
Vi delar upp oss i två grupper. Båda grupperna har lunch på samma restaurang. 
Afterski uppe på Rifugio Burz mellan ca 15:00 - 16:30 

Måndag

09:00 avfärd nere vid Burz-liften.
Idag åker vi Skitour Sella Ronda. 42 km på en och samma dag. Låt dig inte skrämmas av sträckan, denna utflykt passar alla som kan åka minst röda pister i hyggligt tempo.
16:30 Afterski med live-musik av trubadur Fredrik på Bar Peter, mitt i byn.

Tisdag

Fri åkning.
Vi rekommenderar "The Panoramic Tour". 
Det är en avstickare från det stora systemet. Åk till skidområdet Canazei och sedan vidare söderut till ett skidområde som heter Ciampac.
"Soft" afterski på Sporthotel Arabba kl. 16:30. Inte hög mysik, utan mysig miljö med goda drycker. Specialpris på stor öl och Aperol Spritz.
Sporthotel Arabba vägbeskrivning >>


Onsdag
Veckans höjdpunkt! Slipp köerna vid Armentarola och Lagazuoi och åk med oss i vår egen buss!
Heldagsutflykt till Hidden Valley, som är utsedd till en av världens vackraste nedfarter. Hidden valley är nästan 1 mil lång och vi åker den direkt på morgonen och det är en magisk upplevelse. I slutet av Hidden Valley blir du dragen av stora hästar. 
Efter hästarna åker vi med bussen till skidområdet Tofana i Cortina och upplever de berömda nedfarterna från OS 1956, samt de som varje år visas på TV från världcupstävlingarna. 2026 är det dags för OS i Cortina igen! Ni skidar sedan till Cinque Torri där ni kan njuta fina backar innan bussen kör tillbaka till Arabba kl. 16:30. 
Avresa 08:30 från kyrkan. Pjäxor på hela dagen!
Heldagsutflykt!
Boende på Sporthotel, Serena och Barbara får åka med buss tillbaka till hotellet på eftermiddagen!
NYHET 2023! Det är alltså en ny lift som gör att vi kan ta oss mellan Cortina och Cinque Torri! Mindre buss och mer skidor!
Kostnad 25 Euro/vuxen, 20 Euro för barn och juniorer. Hästtransport och bussresor ingår.

Torsdag

Fri åkning. Vi föreslår glaciären Marmolada, om vädret är bra. Prata med våra reseledare om ni vill ha tips på hur ni bäst tar er dit.
NJUT av utsikten och av 1,2 mils skidåkning och 1.800 fallhöjdmeter.
17:30 Vinprovning på Sporthotel Arabba. Det är sommelier Giovanni som kommer bjuda på tre glas vin. Vanligtvis ett mousserande, ett vitt och ett rött. Till detta bjuds det även på rikligt kallskuren mat från lokala leverantörer samt information om viner i allmänhet, men Italienska i synnerhet.
PRIS: 40 Euro och anmälan senast tisdag kl. 18:00 till Clara via sms +46705797077 
Sporthotel Arabba vägbeskrivning >>

Fredag

Avfärd 09:00 nere från Burz.
Idag åker vi till Val Badia - Skitour La Crusc.
Vi tar oss norrut i systemet och besöker bland annat det f.d. klostret Santa Croce. Vi äter på Rifugio Nagler som ligger nedanför klostret.

Lördag

Hemresa eller fri åkning för er som har sen hemresetid.
 


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Byn & nöjen

Arabba är resmålet för dig som älskar toppklassig skidåkning och trevligt boende med goda möjligheter att avnjuta ett gott glas vin tillsammans med ljuvlig mat. Här förekommer allt som oftast lugna kvällar istället för dans och fest enda in på småtimmarna. Arabba bjuder på härlig stämning i form av en blandning av den gamla Sydtyrolen och Italien. Byn har nämligen tidigare tillhört Österrike innan första världskriget. Men liksom många andra orter i området blev Arabba italienskt, då stora delar av Dolomiterna togs över av Italien efter kriget. Här finns de charmiga italienska hotellen och restaurangerna med den goda italienska maten. På byns få afterskiställen är det ibland österrikisk afterski-musik som spelar i takt till en Birra Grande.

Restauranger

I byn finns en handfull besöksvärda restauranger, som serverar alltifrån stora pizzor till gastronomiska matupplevelser. Ett tips är att boka ett härligt frukosthotell i Arabba och sedan på kvällen välja nån mysig restaurang för att få lite miljöombyte. Du kan också besöka byns olika hotell för att äta din middag. De välkomnar alla gäster med öppna armar, även om du inte bor på hotellet. Under rubriken restauranger finns lite information om utbudet som finns i byn.

Afterski & barer

Det finns en handfull barer i Arabba, som serverar alltifrån öl och lokala viner till områdets populäraste drinkar Aperol Spritz och Hugo. Bar Peter är byns största och populäraste afterskiställe och bar, som ligger mitt i centrum. Här spelas österrikisk afterskimusik och stämningen är alltid på topp. En nykomling i Arabba är vinbaren Heidi. Här kan du beställa in gott lokalt vin i kristalltunna glas. I samma byggnad som Hotel Portavescovo ligger La Stube, en trevlig bar där du kan ta något gott att dricka och titta på italiensk fotboll. Om du är ute efter afterski mitt i backen ska du besöka Plan Boé. Här skiner solen på den stora uteserveringen vilket passar perfekt tillsammans med ställets specialitet, en kall Aperol Spritz. Efter afterskin återstår endast en flack pist hem till Arabba igen.

Affärer

Byns mataffär är Despar som ligger centralt i byn. Vill man köpa god salami eller lufttorkad skinka köper man det bäst i byns chakuteributik. Utspridda på olika ställen i centrum finns en del sportaffärer.

Restauranger

Miky´s Grill

Om en middag vill avnjutas i härlig alpmiljö alldeles intill pisten i byn med lite lyxkänsla är Miky´s grill det perfekta alternativet. Här arbetar grillmästaren mitt i restaurangen och det luktar underbart med allt grillat kött som tillbereds. Beställer ni ett grillfat för 2 personer med olika grillat kött så kan ni lätt vara 3 personer att dela på detta eftersom alla deras rätter är väldigt stora. Grilltallriken för 2 kostar ca 55 euro.  Övriga kötträtter kostar från ca 27 euro och uppåt. Här blir man alltid nöjd! Fantastiskt kött!

 

Bar Peter

Om det önskas en kväll med god mat i en enklare miljö, med både fart och lugn beroende på vilken tid man kommer, är det Peters bar som gäller. Här finns Arabbas fartfyllda afterski mellan kl. 16 och 19. Kommer man efter kl. 19 har musiken dämpats och borden är fint dukade så ni kan avnjuta en smakfull middag. Här finns både pizza, pastarätter, hemmagjorda hamburgare och härligt mört kött m.m. för bra humana priser. Kvalitet framför kvantitet av maträtter är mottot på Peters bar. Mycket prisvärt. Pizzor från 7 till 10 Euro, pasta ca 9 euro och kötträtterna kring 20 euro.

 

Heidi

Vem önskar inte att sitta och lyssna på skön lugn musik i en välinredd mysig vinbar. Då är valet lätt, Heidi. Här finns lättare förtäring med många underbara viner att välja på. 

Pizzeria 7 sass

Vill man äta stenungsbakade pizzor i en enkel kvarterskrogsmiljö passar Pizzeria 7 SASS perfekt. Här hittar du en pizza allt i från 5 Euro upp till 10 euro, så vill man bli mätt men inte lägga ut så mycket pengar på mat, är denna pizzeria ett bra alternativ. 

 

Al Table

En god pizza, köttbit eller bara en härlig tallrik fylld med charkuterier då finns restaurangen Al table. Här finns möjlighet att välja olika maträtter i en härlig miljö med humana priser. 

 

Resmålsfakta

När man bor i Arabba åker man även skidor i dalen Alta Badia, dalen Val Gardena, vid orterna Canazei och Campitello samt på glaciären Marmolada. Dessa fyra områden är sammanbyggda och du når alla med perfekt utgångspunkt från Arabba. 500 km pist utan behov av en enda skidbuss! Nedan finner du lite intressant fakta om skidområdet samt byn.

Arabba

Pist: 500 km
Blåa pister: 69 st
Röda pister: 107 st
Svarta pister: 17 st
Antal liftar: 187 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1700 m
Kapacitet: 160.000 personer/ timme
Längdåkning: 58 km (vid Marmolada och Corvara som ligger intill)
Snowboardpark: ja

Dolomiti Superski

Pist: 1220 km
Blåa pister: 366 km
Röda pister: 732 km
Svarta pister: 122 km
Antal liftar: 497 st
Högsta åkhöjd: 3270 m
Fallhöjd: 1800 m
Kapacitet: 592.000 pers/ timme
Längdåkning: 237 km
Snowboardpark: ja

Övrigt

Transfertid från Venedig: 2 h och 30 min
Transfertid från Verona: 3 h och 30 min
Badhus: nej
Barer/ nattklubbar: 3 st
Restauranger: 8 st
Uthyrning av skidutrustning: ja
Skidskola: ja
Språk i skidskolan: Engelska, tyska, italienska
Byns höjd: 1610 m
Foto för liftkort: endast för barn under 8 år

Så tycker våra gäster

Så här tycker våra gäster om våra resor till Arabba. Statistiken är hämtad från vår utvärderingsenkät, våren 2015.

1 = dåligt, 2 = mindre bra, 3 = godkänt, 4 = bra, 5 = mycket bra.

Vad tyckte du om byn?                            Vilket betyg ger du                                  Hur upplevde du vår
                                                                    skidområdet?                                           guides servicekänsla?

Vad är ditt helhetsintryck                        Hur upplevde du                                   Kan du tänka dig att
av resan?                                                    liftköerna?                                              resa med GO Alpin igen?

 

Avgångar & priser

Sida 1 av 19

AvresaAvreseortHotellPlatserFrån pris
11/1ArlandaHotel Emma815 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Emma815 990:-Boka
11/1ArlandaHotel Bellavista716 290:-Boka
11/1LandvetterHotel Bellavista816 490:-Boka
11/1ArlandaHotel Serena817 490:-Boka
11/1ArlandaHotel Chalet Barbara717 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Chalet Barbara717 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Al Forte817 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Serena817 990:-Boka
11/1ArlandaHotel PortavescovoMer än 818 790:-Boka
11/1ArlandaHotel MalitaMer än 818 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Malita818 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Portavescovo818 990:-Boka
11/1ArlandaHotel OlympiaMer än 819 990:-Boka
11/1LandvetterHotel Olympia819 990:-Boka

Hotell

Hotel Portavescovo

Hotel Portavescovo

Portavescovo är vårt mest populära hotell i Arabba, beläget mitt i byn ca 200 meter från liften. Pisten går nästan ända fram till hotellingången med sk...
Hotel Malita

Hotel Malita

Mycket trevligt hotell i rätta alpstilen mitt i centrum av Arabba. Hotellet har fina rum och en fantastisk relaxavdelning. Entré, tofflor och handduk till relaxavdelningen med finsk o...
Hotel Serena

Hotel Serena

Garni Serena är ett relativt nybyggt hotell och stod klart år 2003. Det upplevs fortfarande som nytt! Hotellet håller mycket god klass med fantastiska rum och en underbar relaxav...
Sporthotel Arabba

Sporthotel Arabba

Troligen Arabbas finaste hotell. Bästa maten enligt många! Hotellet snålar inte på råvarorna. T.ex. kan du bli serverad ostron och Franciacorta-vin istället för ...
Hotel Chalet Barbara

Hotel Chalet Barbara

Detta mysiga frukosthotell ägs av familjen Pra, som även äger det flotta Sporthotell Arabba som ligger ca 300 meter ner mot centrum. Chalet Barbara är beläget ungefär 50 ...
Hotel Emma

Hotel Emma

Trevligt frukosthotell mitt i centrum av Arabba och nära lift. Alla rum med nyrenoverade badrum med dusch och WC. Hotellet ägs av en familj där mamma Nadia tar mycket väl hand om s...
Hotel Bellavista

Hotel Bellavista

Bellavista betyder "vacker utsikt" på italienska. Hotellet ligger verkligen vackert på Arabbas solsida med underbar utsikt över byn.  Hotel Bellavista är ett ...
Hotel Al Forte

Hotel Al Forte

Ett mycket fint hotell med mycket god mat och fantastisk service. Hotellet är ett gammalt fort från första världskriget som byggts om till ett modernt hotell. Hotellet ligger 3 km...
Hotel Olympia

Hotel Olympia

Hotel Olympia ligger på solsidan med vacker utsikt över byn. Hotellet har fina rum, alla med dusch/ bad, WC, telefon, safe och TV. Du kan koppla av i deras stora sällskapsrum som bland...