På denna sida vill vi informera om hur vi på Go Alpin planerar att genomföra våra resor, med tanke på den rådande situationen med COVID-19.

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa 040-235010 eller skicka ett mail till info@goalpin.se .


Information till dig som läsare!

Vi vill belysa att det du kan läsa på denna sida kan förändras över tid. Kraven från myndigheterna i Sverige och på resmålet ändras hela tiden. Ibland görs lättnader och ibland skärps kraven. Go Alpin tar inte ansvar för om information på denna sida inte är 100% uppdaterad. Se detta som en vägledning. Go Alpin följer alltid alla regler, krav och lagar från Svenska och lokala myndigheter och senast 7 dagar före avresa kommer du få detaljerad information om just din resa.

Vi hoppas att du hittar svaren på dina frågor på denna sida. Saknar du något så maila oss gärna på info@goalpin.se .

Innan du bokar

På Go Alpin är vi väl förberedda inför kommande vinter. Vi kommer vidta en rad olika åtgärder för att minimera smittorisken för dig som kund. För att göra din bokning extra trygg har vi förbättrat våra avbokningsvillkor. Du kan läsa om dessa här>>

Att resa med Go Alpin ger dig största möjliga trygghet, jämfört med att själv planera och boka din resa. Har du bokat både transport, boende och liftkort är det en paketresa. Paketreselagen i Sverige säger bl.a. att om researrangören ej kan genomföra resan har resenären rätt att få alla pengar tillbaka. Samma gäller om UD avråder för resor till ditt resmål eller områden i närheten som påverkar resan. Du kan läsa hela paketreselagen här>>

På flyget

På flygplatser och på flyget är det krav på munskydd. På flertalet platser på flygplatsen finns handsprit som du uppmanas att använda. Vid ombordstigning till flygplanet släpper de in med pauser så att det inte blir trängsel i mittgången inne på flyget. Samma gäller när man ska gå av. På inflygningen mot flygplatsen informerar kabinpersonalen att trängsel i mittgången ej får förekomma. De uppmanar alla att tömma flygplanet framifrån och bak. Alla får ej resa sig samtidigt utan det ska gå lugnt och fint tillväga så att trängsel ej förekommer. Dagens moderna flygplan byter luft var 3:e minut. Luften passerar filter som minskar smittorisker. Kontroller görs att ingen har feber när de flyger.

På transfern

Busstransfer mellan resmålet och flygplatsen ingår alltid hos Go Alpin. I Italien är det just nu krav på munskydd i bussar. Alla transferbussar har handsprit vid påstigning som du uppmanas att använda. Bussarna städas av chauffören med vätskor som minskar smittorisken.
Om en resenär har förkylningssymptom kräver vi att resenären ska besöka läkare innan avresa från Sverige och få ett intyg på att resenären ej har COVID-19. Samma gäller om förkylningssymptomen börjar på resmålet. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål och man får svar på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa läkarintyg.

Bussresor

Våra svenska bussar som kör från Sverige till resmålet är utrustade med handsprit vid dörrarna och du uppmanas att sprita dina händer varje gång du stiger ombord på bussen. Bussarna städas av chauffören med vätskor som minskar smittorisken, vid varje paus.
Vi har bokat bussar med utplockade stolar, vilket gör att avståndet mellan stolarna är något längre än på standardbussar. Moderna bussar byter luft var 4:e minut. Luften kommer vanligtvis in från taket och går ut nere vid golvet. Luften cirkulerar inte runt i bussen.
Om en resenär har förkylningssymptom kräver vi att resenären ska besöka läkare innan avresa från Sverige och få ett intyg på att resenären ej har COVID-19. Samma gäller om förkylningssymptomen börjar på resmålet. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål och man får svar på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa läkarintyg.

Skiduthyrning

Samtliga skiduthyrare på våra resmål har informerat oss om att de kommer vidta åtgärder för att trängsel inte ska uppstå i deras butiker. Krav på munskydd och social distansering i butiker gäller. 

Hotellen

Reglerna från de lokala myndigheterna kräver mycket av hotellen. Bl.a. detta:

  • När man rör sig på allmänna ytor i hotellet ska munskydd användas och avstånd till andra hotellgäster ska respekteras. Så fort man kommer in på sitt rum, eller sätter sig ner i restaurang, bar eller liknande får man ta av munskyddet.
  • Alla ytor i ett hotell städas extra noga och med medel som minskar smittorisken. Alla våra hotell har alltid skött städningen på ett bra sätt, men nu har det tagits fram regler för hur det ska skötas. Kontroller utförs av lokala myndigheter.
  • Frukostbufféer byts ut till servering vid bordet, eller är buffén kvar, men då är det servitörer som lägger upp maten till dig.
  • Salladsbuffér ersätts med salladsskålar som serveras vid bordet. På vissa hotell finns salladsbuffén kvar och servitörer lägger upp det du önskar. De större hotellen som har salladsbuffér kommer ha olika sittningar så att inte alla hotellgäster kommer på samma tid.
  • De hotell med relaxavdelning och/eller inomhuspool kommer begränsa antalet personer i lokalen.

Skidområdet

I skrivande stund har skidområdena inte tagit beslut om vilka regler som ska gälla. Vi får återkomma i ärendet, men vi har fått rapporter om att det troligen kommer vara färre skidåkare i skidområdena, vilket gör att det med stor sannolikhet kommer fungera smidigt även om de inför begränsningar. Liftbolagen har haft mycket lång tid på sig att förbereda detta, så vi är övertygade om att det kommer fungera smidigt i vinter. Under sommarsäsongen har de dessutom haft tid att praktisera sina planer inför vintern. Go Alpin kommer, vid behov, göra förbättringar i våra veckoprogram för att undvika eventuella begränsningar i liftsystemet.

Våra veckoprogram

Go Alpin är kända för sina trevliga utflykter under veckan som arrangeras av våra reseledare på varje ort. Vi har lång erfarenhet av våra orter så vi kommer, vid behov, att justera i veckoprogrammen så att vi inte utsätter våra resenärer och vår personal för onödig smittorisk. T.ex. kan det leda till att vi undviker stora kabinbanor, flyttar vår afterski till soliga utomhusserveringar och undviker att vi blir många på samma yta inomhus. En skidsemester har många fördelar när man vill semestra i dessa tider, då man är ute i friska luften hela dagarna. Vädret brukar vara med oss, så uteserveringarna kommer vara härliga att sitta och äta sin lunch på.

Vid sjukdom

Sjukdomar täcks som alltid av er reseförsäkring. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag innan avresa och frågar om deras inställning till COVID-19 före och under resan.
Om en resenär har förkylningssymptom kräver vi att resenären ska besöka läkare innan avresa från Sverige och få ett intyg på att resenären ej har COVID-19. Samma gäller om förkylningssymptomen börjar på resmålet. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål så svaret får man på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa läkarintyg.

Munskydd

Munskydd ingår ej i resans pris. Varje resenär måste ta med sig detta. Liftbolagen har ännu inte kommit ut med sina regler för vintern, men i somras var det tillåtet att använda halsduk eller s.k. buff som munskydd. 

 

Denna sida uppdaterades senast den 14 oktober 2020.

 

Vi ser fram emot en fin vintersäsong i Alperna! Välkomna!