Sidan uppdaterades senast den 6 januari kl. 13:30

På denna sida vill vi informera om hur vi på Go Alpin planerar att genomföra våra resor, med tanke på den rådande situationen med COVID-19.

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa 040-235010 eller skicka ett mail till info@goalpin.se .


Information till dig som läsare!

Vi vill belysa att det du kan läsa på denna sida kan förändras över tid. Kraven från myndigheterna i Sverige och på resmålet ändras hela tiden. Ibland görs lättnader och ibland skärps kraven. Go Alpin tar inte ansvar för om information på denna sida inte är 100% uppdaterad. Se detta som en vägledning. Go Alpin följer alltid alla regler, krav och lagar från Svenska och lokala myndigheter och senast 7 dagar före avresa kommer du få detaljerad information om just din resa.

Vi hoppas att du hittar svaren på dina frågor på denna sida. Saknar du något så maila oss gärna på info@goalpin.se .

Innan du bokar

Just nu kan man bara boka skidresor via telefon 040-235010. Bokningar på vår hemsida är stängd. 
På Go Alpin är vi väl förberedda. Vi kommer vidta en rad olika åtgärder för att minimera smittorisken för dig som kund. För att göra din bokning extra trygg har vi förbättrat våra avbokningsvillkor. Du kan läsa om dessa här>>
Paketreselagen i Sverige säger bl.a. att om researrangören ej kan genomföra resan har resenären rätt att få alla pengar tillbaka. Samma gäller om UD avråder för resor till ditt resmål eller områden i närheten som påverkar resan. Du kan läsa hela paketreselagen här>>

Inresekrav till Italien

I skrivande stund krävs ett negativt Corona-test (PCR-test) som är max 48 timmar gammalt. Ett reseintyg utfärdat på engelska är ett krav. Dessa reseintyg kan man endast få via privata mottagningar. Priset för ett godkänt test ligger på mellan 2.000 - 2.500 kr. 

På flyget

På flygplatser och på flyget är det krav på munskydd. På flertalet platser på flygplatsen finns handsprit som du uppmanas att använda. Vid ombordstigning till flygplanet släpper de in med pauser så att det inte blir trängsel i mittgången inne på flyget. Samma gäller när man ska gå av. På inflygningen mot flygplatsen informerar kabinpersonalen att trängsel i mittgången ej får förekomma. De uppmanar alla att tömma flygplanet framifrån och bak. Alla får ej resa sig samtidigt utan det ska gå lugnt och fint tillväga så att trängsel ej förekommer. Dagens moderna flygplan byter luft var 3:e minut. Luften passerar filter som minskar smittorisker. Kontroller kan göras att ingen har feber när de flyger. Blir du nekad på utresan att flyga får du inga pengar tillbaka för resan. Blir du nekad på hemresan att flyga är det ditt eget ekonomiska ansvar att köpa en ny flygbiljett. Go Alpin bistår med assistans. 
I en artikel i "Allt om resor" den 27 oktober är det låg risk att smittas av Corona-virus ombord på ett flygplan. Läs artikeln här>>

På transfern

För att alla ska känna sig trygga på transfern till och från flygplatsen och resmålet får resenärer med förkylningssymptom inte åka med transfern. Detta kommer bli mycket svårt för oss som researrangör att kontrollera. Vi vill därför belysa egenansvaret för detta. Någon kontroll av kroppstemperatur kommer inte ske. Vid förkylningssymptom är det resenären som får ta ansvar för hur han/hon ska ta sig till eller från flygplatsen. Det kommer finnas handsprit som alla resenärer måste använda innan de går på bussen. Det är krav i Italien att man har ansiktsmask ombord på bussar, så det måste alla bära. Ett ytterligare frivilligt sätt att skydda sig är att använda ett visir. Ansiktsmask och ev. visir måste varje resenär själv ta med sig på resan. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål och man får svar på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa bevis på att resenären är fri från COVID-19. 

Bussresor

Våra svenska bussar som kör från Sverige till resmålet är utrustade med handsprit vid dörrarna och du uppmanas att sprita dina händer varje gång du stiger ombord på bussen. Bussarna städas av chauffören vid varje paus med vätskor som minskar smittorisken.
Vi har bokat bussar med utplockade stolar, vilket gör att avståndet mellan stolarna är något längre än på standardbussar. Moderna bussar byter luft var 4:e minut. Luften kommer vanligtvis in från taket och går ut nere vid golvet. Luften cirkulerar inte runt i bussen.
Om en resenär har förkylningssymptom kräver vi att resenären ska besöka läkare innan avresa från Sverige och få ett intyg på att resenären ej har COVID-19. Samma gäller om förkylningssymptomen börjar på resmålet. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål och man får svar på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa bevis på att resenären är fri från COVID-19. 

Skiduthyrning

Samtliga skiduthyrare på våra resmål har informerat oss om att de kommer vidta åtgärder för att trängsel inte ska uppstå i deras butiker. Krav på munskydd och social distansering i butiker gäller. Go Alpins reseledare kommer denna vinter inte vara behjälplig vid skiduthyrningen.

Hotellen

Reglerna från de lokala myndigheterna kräver mycket av hotellen. Bl.a. detta:

 • När man rör sig på allmänna ytor i hotellet ska munskydd användas och avstånd till andra hotellgäster ska respekteras. Så fort man kommer in på sitt rum, eller sätter sig ner i restaurang, bar eller liknande får man ta av munskyddet.
 • Alla ytor i ett hotell städas extra noga och med medel som minskar smittorisken. Alla våra hotell har alltid skött städningen på ett bra sätt, men nu har det tagits fram regler för hur det ska skötas. Kontroller utförs av lokala myndigheter.
 • Frukostbufféer byts ut till servering vid bordet, eller är buffén kvar, men då är det servitörer som lägger upp maten till dig.
 • Salladsbuffér ersätts med salladsskålar som serveras vid bordet. På vissa hotell finns salladsbuffén kvar och servitörer lägger upp det du önskar. De större hotellen som har salladsbuffér kommer ha olika sittningar så att inte alla hotellgäster kommer på samma tid.
 • De hotell med relaxavdelning och/eller inomhuspool kommer begränsa antalet personer i lokalen.

Skidområdet

Dolomiti Superski (resmålen Alleghe, Arabba, Moena och Val Gardena) är i skrivande stund stängt. Vi har hört att de troligen öppnar den 18 januari, men vi har också hört att det kan flyttas fram till början av februari. Skidområdet kommer begränsa antalet skidåkare i liftar. Munskydd kommer vara ett krav vid liftar men troligen ej i skidbacken. I liftkön ska man hålla minst 1 meters avstånd till andra skidåkare. 
Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (resmålet Val di Sole Folgarida) har ännu inte lämnat besked om hur deras restriktioner kommer se ut. 
Go Alpin kommer, med stor sannolikhet, göra förändingar i veckoprogrammen för att i bästa möjliga mån undvika eventuella begränsningar i liftsystemet.

Våra veckoprogram

Go Alpin är kända för sina trevliga utflykter under veckan som arrangeras av våra reseledare på varje ort. Vi har lång erfarenhet av våra orter så vi kommer, med stor sannolikhet, att justera i veckoprogrammen så att vi inte utsätter våra resenärer och vår personal för onödig smittorisk. T.ex. kan det leda till att vi undviker stora kabinbanor, flyttar vår afterski till soliga utomhusserveringar och undviker att vi blir många på samma yta inomhus. En skidsemester har många fördelar när man vill semestra i dessa tider, då man är ute i friska luften hela dagarna. Vädret brukar vara med oss, så uteserveringarna kommer vara härliga att sitta och äta sin lunch på.

Vid sjukdom

Sjukdomar täcks som alltid av er reseförsäkring. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag i god tid innan avresa och frågar om deras inställning till COVID-19 före och under resan.
Om en resenär har förkylningssymptom kräver vi att resenären ska besöka läkare innan avresa från Sverige och få ett intyg på att resenären ej har COVID-19. Samma gäller om förkylningssymptomen börjar på resmålet. Det finns snabbtester på eller i närheten av våra resmål så svaret får man på 20 minuter. En resenär som har förkylningssymptom kan nekas ombordstigning om resenären ej kan uppvisa bevis på att resenären är fri från COVID-19. 

Munskydd

Munskydd, visir eller liknande ingår ej i resans pris. Varje resenär måste ta med sig detta. Alla liftbolag har ännu inte kommit ut med sina regler för vintern, men i somras var det tillåtet att använda halsduk eller s.k. buff som munskydd. 

Tillfälliga restriktioner i Italien 

Precis som i Sverige har man tagit fram tillfälliga regler i syfte att minska smittspridningen. Framöver gäller följande regler i Italien. Observera att hotell som har restauranger får servera mat till sina gäster efter 18:00. 

 • All restaurants, bars, cafés etc will close at 18:00. The home delivery service and take-away service may continue even after 18:00.
 • No consumption of food and beverages privately on public places after 18:00.
 • Max 4 people seated together in restaurants, with the exception of families of more people.
 • Gyms, swimming pools, spas, thermal establishments will keep closed.
 • Night clubs, establishments for gaming, amusement parks and similar will keep closed.
 • Theatres, cinemas, concert halls and similar will keep closed.
 • Museums will keep open (regulated admissions as before).
 • Real life conferences and business meetings can not be arranged.
 • All fairs are cancelled.
 • All sport events are cancelled, with the exception of those on professional and national level.
 • Sporting activities can be performed if they do not lead to physical contacts and are not performed in gyms and similar (closed as above).
 • Avoid public transports.
 • Avoid all transportation if not absolutely necessary for work, studies, medical care and similar.
 • Utegångsförbud mellan kl. 22:00 till 05:00

 

 

Vi ser fram emot en fin vintersäsong i Alperna! Välkomna!