Sidan uppdaterades senast den 20 september

På denna sida vill vi informera om hur vi på Go Alpin planerar att genomföra våra resor, med tanke på den rådande situationen med COVID-19. 

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa 040-235010 eller skicka ett mail till info@goalpin.se .


Information till dig som läsare!

Vi vill belysa att det du kan läsa på denna sida kan förändras över tid. Kraven från myndigheterna i Sverige och på resmålet kan ändras. Go Alpin tar inte ansvar för om information på denna sida inte är 100% uppdaterad. Se detta som en vägledning. Go Alpin följer alltid alla regler, krav och lagar från Svenska och lokala myndigheter och senast 7 dagar före avresa kommer du få detaljerad information om just din resa.

Skidresorna 2022

Restriktionerna inte är speciellt hårda. Ansiktsmask ska bäras inomhus och minimiavstånd till andra människor är 1 meter. 
Det är för tidigt att informera om eventuella restriktioner som kommer gälla till vintern. För närvarande krävs EU:s digitala Covid-certifikat vid inresa till Italien. Det kan beställas på www.covidbevis.se för inresa till våra resmål. 
I Österrike ska man visa vaccinationsintyg eller negativt Covid-19 test vid varje restaurangbesök. 
Läs mer om italien på Sweden Abroads hemsida>>

Vin- & vandringsresorna 2021

Restriktionerna inte är speciellt hårda. Ansiktsmask ska bäras inomhus och minimiavstånd till andra människor är 1 meter. 
För närvarande krävs EU:s digitala Covid-certifikat vid inresa till Italien. Det kan beställas på www.covidbevis.se för inresa till våra resmål. 
Innan inresa till italien ska man även fylla i European Passenger Locator Form>>
Vi planerar att arrangera resorna till Gardasjön i oktober. Via nyhetsmail kommer vi informera när det blir möjligt att boka resor. Ni kan också skicka en intresseanmälan via mail.

Flygresor

På flyget är det krav på munskydd. På flertalet platser på flygplatsen finns handsprit som du uppmanas att använda. Vid ombordstigning till flygplanet släpper de in med pauser så att det inte blir trängsel i mittgången inne på flyget. Samma gäller när man ska gå av. På inflygningen mot flygplatsen informerar kabinpersonalen att trängsel i mittgången ej får förekomma. De uppmanar alla att tömma flygplanet framifrån och bak. Alla får ej resa sig samtidigt utan det ska gå lugnt och fint tillväga så att trängsel ej förekommer. Dagens moderna flygplan byter luft var 3:e minut. Luften passerar filter som minskar smittorisker. 
I en artikel i "Allt om resor" den 27 oktober 2020 är det låg risk att smittas av Corona-virus ombord på ett flygplan. Läs artikeln här>>

Bussresor

Våra svenska bussar som kör från Sverige till resmålet är utrustade med handsprit vid dörrarna och du uppmanas att sprita dina händer varje gång du stiger ombord på bussen. Bussarna städas av chauffören vid varje paus med vätskor som minskar smittorisken.
Vi har bokat bussar med utplockade stolar, vilket gör att avståndet mellan stolarna är något längre än på standardbussar. Moderna bussar byter luft var 4:e minut. Luften kommer vanligtvis in från taket och går ut nere vid golvet. Luften cirkulerar inte runt i bussen.

Regler för inresa

För resenärer över 12 år till Italien krävs för närvarande följande:

  1. Ett covidintyg, även kallat covidbevis, som bekräftar vaccination, negativt COVID-19-test eller intyg om att man tillfrisknat från COVID-19. Se mer här Covidbevis.se
  2. Man ska innan avresa fylla i "EU:s Digital Passenger Locator Form via EUdPLF application" (https://app.euplf.eu/).
  3. Giltigt pass


Information om hur man skapar punkt 1 och 2 skickas till våra resenärer senast 7 dagar före avresa.

 

För resenärer över 12 år till Österrike krävs för närvarande följande:

  1. Ett covidintyg, även kallat covidbevis, som bekräftar vaccination, negativt COVID-19-test eller intyg om att man tillfrisknat från COVID-19. Personer med covidintyg (covidbevis) behöver ingen Pre-Travel-Clearance och ingen karantän efter inresa. Se mer här Covidbevis.se 
  2. Giltigt pass