Sidan uppdaterades senast den 30 maj 2022

Information till dig som läsare!

Vi vet att Covid-19 fortfarande finns i världen, men som tur är drabbas vi inte lika hårt nu som tidigare. Många länder har helt släppt sina restriktioner och livet återgår mer och mer till det normala.

Inresa till Italien

Nuvarande restriktioner gäller till och med 15 juni. Giltigt europeiskt covid-certifikat ska kunna uppvisas. Vid inresa i Italien från annat land ska samtliga personer över 6 år kunna uppvisa ett giltigt europeiskt covid-certifikat (Green Pass/covid-bevis) utfärdat efter minst två doser vaccin, friskförklaring från covid-19 eller efter ett negativt molekylärt (PCR) eller antigent testresultat. Barn under 6 år är undantagna från detta krav.   
Inga krav på munskydd i hotell, restauranger, affärer eller liknande. Endast krav på munskydd (typen FFP2-munskydd) finns då man åker buss, tåg eller liknande.
https://www.italia.it/en/covid19 

Inresa till Österrike

Då vi i skrivande stund har ca 9 månader kvar till avresa för nästa skidresa, ser vi inte behovet att informera i detalj vilka regler som gäller för närvarande på våra resmål. 

Vill du ha djupare information gällande Covid-19 ber vi dig maila oss på info@goalpin.se .

Innan du bokar

För att göra din bokning extra trygg har vi förbättrat våra bokningsvillkor. Du kan läsa om dessa här>>
Paketreselagen i Sverige säger bl.a. att om researrangören ej kan genomföra resan har resenären rätt att få alla pengar tillbaka. Samma gäller om UD avråder för resor till ditt resmål eller områden i närheten som påverkar resan. Du kan läsa hela paketreselagen här>>
Som resenär ska man vara medveten om att man bokar sin resa under en pandemi och att restriktioner kan finnas för att komma in i landet och för att nyttja skidliftar, restauranger m.m. på resmålet.