Sidan uppdaterades senast den 3 december

På denna sida vill vi informera om hur vi på Go Alpin planerar att genomföra våra resor, med tanke på den rådande situationen med COVID-19. 

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa 040-235010 eller skicka ett mail till info@goalpin.se .


Information till dig som läsare!

Vi vill belysa att det du kan läsa på denna sida kan förändras över tid. Kraven från myndigheterna i Sverige och på resmålet kan ändras. Go Alpin tar inte ansvar för om information på denna sida inte är 100% uppdaterad. Se detta som en vägledning. Go Alpin följer alltid alla regler, krav och lagar från Svenska och lokala myndigheter och senast 7 dagar före avresa kommer du få detaljerad information om just din resa.

Skidresorna 2022

Italien

 • För att komma in i Italien krävs att du har EU:s digitala Covid-certifikat (Covid-pass) som du kan beställa på www.covidbevis.se . Läs mer om EU:s digitala Covid-certifikat här>>. Läs mer om inreseregler på www.italia.it/en/covid19.
 • Man ska fylla i EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) före inresa. 
 • Ansiktsmask ska bäras inomhus.
 • Minimiavstånd till andra människor ska vara 1 meter. 
 • Man måste visa sitt Covid-pass när man ska äta på restauranger, checka in på sitt hotell o.dyl.
 • I våra resor till Italien ingår alltid liftkort. För att att kunna nyttja liftkortet måste man registrera sitt Covid-pass varje morgon före man påbörjar skiddagen. Det ska bara ta någon minut och man gör det via en app. Det avser bara personer 12 år eller äldre. Detaljerad information om detta får ni senast 7 dagar före avresa.
 • I kabinbanor, äggliftar och sittliftar med tak krävs ansiktsmask. Dessa liftar släpper de bara in 80% av normal kapacitet. I släpliftar, öppna stolliftar och ute i pisten krävs inte ansiktsmask och dessa har ej heller någon begränsning i antalet passagerare.
 • Är man inte vaccinerad måste man testa sig var 48:e timme. Vi rekommender våra resenärer att vara fullvaccinerade, då vi inte kan garantera att det finns testcenter på varje resmål.
 • Håll dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida gällande Italien www.swedenabroad.se/sv/italien

Österrike

 • I skrivande stund har Österrike en lock down. Den är tidsbestämd till 13 december, men hurvida den förlängs eller ej, har ingen svar på i nuläget.
 • Läs mer om inresereglerna och reglerna för att vistas i Österrike på www.austria.info/se/coronavirus 
 • Vaccinationskrav eller bevis på återhämtning från Corona-virus råder i Österrike. Negativt PCR-test räcker inte. Är du inte dubbelvaccinerad (gäller 9 mån från sista sprutan) eller har haft sjukdomen kan du alltså ej resa till Österrike.
 • FFP2-ansiktmask skall bäras i allmänna utrymmen av personer 13 år eller äldre. Barn mellan 6-12 år får bära munskydd.
 • Håll dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida gällande Österrike www.swedenabroad.se/sv/österrike

 

Vin- & vandringsresorna 2022

Det är för tidigt att informera om vilka regler som kommer gälla.
Vi planerar att arrangera resorna till Gardasjön i maj och oktober samt i Dolomiterna under sommaren. Via nyhetsmail kommer vi informera när det blir möjligt att boka resor. Ni kan också skicka en intresseanmälan via mail.

Flygresor

På flyget är det krav på munskydd. På flertalet platser på flygplatsen finns handsprit som du uppmanas att använda. Vid ombordstigning till flygplanet släpper de in med pauser så att det inte blir trängsel i mittgången inne på flyget. Samma gäller när man ska gå av. På inflygningen mot flygplatsen informerar kabinpersonalen att trängsel i mittgången ej får förekomma. De uppmanar alla att tömma flygplanet framifrån och bak. Alla får ej resa sig samtidigt utan det ska gå lugnt och fint tillväga så att trängsel ej förekommer. Dagens moderna flygplan byter luft var 3:e minut. Luften passerar filter som minskar smittorisker. 
I en artikel i "Allt om resor" den 27 oktober 2020 är det låg risk att smittas av Corona-virus ombord på ett flygplan. Läs artikeln här>>

Bussresor

Våra svenska bussar som kör från Sverige till resmålet är utrustade med handsprit vid dörrarna och du uppmanas att sprita dina händer varje gång du stiger ombord på bussen. 
Vi har bokat bussar med utplockade stolar, vilket gör att avståndet mellan stolarna är något längre än på standardbussar. Moderna bussar byter luft var 4:e minut. Luften kommer vanligtvis in från taket och går ut nere vid golvet. Luften cirkulerar inte runt i bussen.

Om resan ej kan genomföras

Om Go Alpin inte kan genomföra resan eller UD avråder för resor till din destination har du rätt att avboka din resa och få alla pengar tillbaka. Det gäller även om syftet av resan inte kan erbjudas. T.ex. om alla liftar är stängda på destinationen kan syftet med en skidresa inte erbjudas. Go Alpin följer paketreselagen, som du kan läsa mer om här>>

Om resenären vill avboka sin resa

Om Go Alpin kan genomföra resan som planerat, men du som resenär vill avboka din resa måste du betala den avbeställningsavgift som gäller vid tillfället som du avbokar. 

 • Vid avbeställning senast 100 dagar före avresa behåller vi halva summan av anmälningsavgiften.
 • Vid avbeställning mellan 99 och 40 dagar före avresa behåller vi hela anmälningsavgiften. Inga ytterligare krav på betalning sker.
 • Slutbetalning:    Slutbetalning av resan ska vara oss tillhanda 40 dagar före avresa.
 • Vid avbeställning 21-39 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50% av resans pris.
 • Vid avbeställning 15-20 dagar före avresan, skall resenären erlägga 75% av resans pris.
 • Vid avbeställning 1-14 dagar före avresan skall resenären betala hela resans pris.
 • Vid beräkning av antal dagar före avresan räknas ej avresedagen in.