Skip to main content

Sölden (AT)

Sölden - Vår pärla i Österrike

Till Sölden har vi följande resor 2023:
Vecka 8 buss från Malmö.
 

Sölden - Tirols mest populära skidtorter

Sölden, i hjärtat av Ötztal, är inte bara en av Tirols mest populära skidtorter utan också en av de mest kända skiddestinationerna i Alperna. Inte utan anledning rankas Sölden bland de bästa. Detta bl.a. tack vare den höga alpina höjden på mellan 1350 och 3340 meter, två glaciärer, toppmoderna liftar samt ett mycket utbyggt snötillverkningssystem. Sölden lovar dig en snösäker skidsemester med härlig afterski i en helt egen klass. Varje morgon vaknar du upp till 144 km nypistade skidbackar som passar för nybörjare, avancerade och riktiga experter. Sölden inbjuder dig att njuta av obegränsad skid- och snowboardåkning. Särskilt tilltalande för Sölden är att det är Österrikes enda skidområde med tre toppar högre än tre tusen meter med makalös utsikt. Alla toppar är lättillgängliga tack vare de moderna liftarna. Tidigt på säsongen går världscupstävlingar av stapeln i Sölden. Detta är möjligt tack vare den höga åkhöjden, vilket ger mycket god snötillgång redan i november. Utöver den underbara skidåkningen kan du också uppleva snöskovanding, rodel, offpistturer och längdskidåkning. Alla våra boenden ligger på absolut bästa läga i byn och nära liftarna. Sölden erbjuder semestrar med garanterade wow-upplevelser!

Fritextsökning

Skidåkningen

Skidåkningen i Sölden

Skidåkningen i Sölden är något utöver det vanliga. Många anser att det är den bästa skidorten i Österrike. 

Hög höjd - snö redan i oktober
Världcupen börjar varje år i Sölden. Skidåkning upp över 3250 m.ö.h. har genom åren garanterat en fin säsongstart för världens bästa skidåkare. Byn ligger på 1350 m.ö.h, så den enorma fallhöjden på 2000 meter ger lååååånga härliga pister både ovanför och under trädgräns.

Gurgl
Söldens skidområde räcker länge för en veckas skidåkning, men trots det finns det ytterligare ett trevligt område en bit bort. Till Gurgl tar man sig med skidbuss och ännu mer härlig skidåkning väntar!
 

Liftkort

I Sölden ingår inte liftkort i resans pris. På alla andra resmål ingår liftkortet, men i Sölden är det mer födelaktigt för dig som kund att köpa liftkortet på egen hand. Kan tyckas märkligt, men vi ska föklara.

Köp liftkortet rabatterat via Söldens hemsida

Sölden har endast 2% grupprabatt och därför blir det billigare att köpa på egen hand via deras hemsida. Du som kund kan spara upp til 20% om du förköper ditt liftkort på egen hand, istället för att vi ska inkludera liftkortet i resans pris. Sista dagen för att köpa billigare via Söldens hemsida är 5 dagar före liftkortets första giltighetsdag.

Köp tidigt - spara pengar

Sölden Bergbahnen har meddelat oss att det blir billigare ju tidigare man köper liftkortet. Det finns inga exakta datum för hur "prisstegen" ser ut. Vårt tips är att köpa så snabbt ni kan. Köp med försäkring, så kan ni ångra er vid behov.

Köp liftkortet på Söldens hemsida här>>

Köp med återbetalningsrätt

För € 3 per dag kan man köpa en försäkring som gör att man kan ångra sitt köp och få pengarna tillbaka. Kravet är att man ångrar sig minst 5 dagar före liftkortets giltighetsdag. 

Åldersnivåer för liftkort vintern 2023

Liftkort vuxen & senior
Liftkort snowkids, född 2015-2018
Liftkort barn, född 2008-2014
Liftkort ungdom, född 2003-2007

Priser vecka 8 för 6-dagars liftkort vintern 2022

Sölden publicerar priserna för 2023 i augusti 2022. Vi uppdaterar hemsidan då. 

   Kassapris i Sölden  Frånpris online
 Vuxen  € 354  € 297
 Ungdom  € 283  € 237,50
 Barn  € 194,50  € 163,50
 Snowkids   € 12  € 12

Priser vecka 8 för 7-dagars liftkort vintern 2022

Sölden publicerar priserna för 2023 i augusti 2022. Vi uppdaterar hemsidan då. 

   Kassapris i Sölden  Frånpris online
 Vuxen  € 392  € 329
 Ungdom  € 313,50  € 263
 Barn  € 215,50  € 181
 Snowkids   € 14  € 14


 

Pistkartor

Om du köper ett 6- eller 7-dagarsliftkort kan du åka skidor i hela Ötztal som har sammalagt hela 350 km pist. Våra gäster brukar åka 5-6 dagar i Söldens skidområde, som har hela 144 km sammahängande pist. 1-2 dagar brukar man ta post- eller skidbussen till Gurgl, där ett nästa lika stort skidområde väntar. Post- och skidbussar är gratis, om man har liftkort.

Boende i Sölden 25 sekunder från liften

Eftersom våra boende i Sölden ligger endast mellan 25 sekunder och upp till max 3 minuter från Giggijochbahn, är det naturligt att man åker skidor mestadels i Sölden. Det är dessutom det trevligaste skidområdet i Ötztal, enligt de flesta. Bilden här under visar Söldens skidområde.

Klicka på bilden för att förstora den.

Gurgl

Gurgle ligger ca 15 minuter med gratis skidbuss från Sölden. Bussarna avgår ungefär 4 gånger per timme. 

Klicka på bilden för att förstora den.

Veckoprogram

Vi hjälper dig skapa din skidsemester i Sölden

Du kan inte skapa din skidsemester på egen hand, lika bra som med hjälp av oss. Vi tar hand om er och tipsar om de bästa pisterna oavsett om du åker med våra guider, eller på egen hand.

Vårt väl tilltagna veckoprogram tillsammans med våra trevliga guider skapar möjligheten för dig att få ut så mycket som möjligt av din skidåkning och få en oslagbar semester. Du behöver inte vara proffs för att hänga med på våra utflykter, men vi förutsätter att du kan ta dig ner för röda pister i hyggligt tempo. Vid strålande solsken och lediga solstolar är fikapauser obligatoriska. Förutom underbar skidåkning är det mycket trevligt att åka tillsammans med andra resenärer i grupp.

Veckoprogrammet är preliminärt och kan ändras en del beroende på väder och vind, samt antalet resenärer på orten.


Veckoprogram Sölden vintern 2023

Veckoprogrammet är preliminärt och gäller för vecka 8. 

Lördag

Ankomst till hotellen.
Skiduthyrning på Intersport Glanzer vid Giggijochbahn-liften.
Om du vill åka skidor redan på lördagen, gäller ditt liftkort från kl.15:00, även om du köpt med start söndag.
18:30 Gemensam mifddag på Giggi Tenne vid liften. 

Söndag

09:30 Pistvisning. Samling högst upp vid Rotkogel-stugan. Ta 4-stolsliften Silberbrünnl.
16:30 Afterski på Heiners.
19:00 Gemensam middag å Restaurang Salino.

Måndag

09:30 Pistvisning. Samling vid Rotkogelhütte.
16:30 Afterski på Heiners.
18:00 Gemensam middag å Restaurang Gusto. Bästa italienska restaurangen i Sölden!

Tisdag

09:30 Pistvisning. 
16:30 Afterski på Giggi Tenne
18:45 Kegelafton med middag. 

Onsdag

Utflykt till Gurgl. Skidbusstider meddelas av reseledaren.
Kvällsskidåkning på Gaislach. 4 km upplyst backe. Pist nr 10. Kostnad ca 15 Euro för vuxen och ca 8 euro för barn.
Vill du ej åka kvällsskidåkningen har vi gemensam middag  i byn. Plats meddelas under veckan.

Torsdag

Fri skidåkning. Eller häng med reseledarna på nya utflykter. 
"Hüttenabend". En magisk kväll i bergen på Silbertal. Taxi upp, grillbuffé, musik, dans och taxi ner kostar ca 40 Euro. Barnrabatt finns.

Fredag

Fri skidåkning. Eller häng med reseledarna på nya utflykter. 
19:00 Köttfondue-afton på Giggi Tenne. Även a la carte är möjlig.

Lördag

Utcheckning på förmiddagen. På några av våra boende kan man låna dusch på eftermiddagen, mot en mindre kostnad. Dusch finns annars alltid på Freizeit Arena.
Avslutningsmiddag på Heiners från 16:45. 
Bussen till Sverige avgår strax efter 18:00.

Busstidtabell Sölden - Gurgl

 Här kommer vi skriva in tidtabellen för skid- och postbussar till och från Gurgl. 

TILL GURGL
....

FRÅN GURGL
...


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Karta

Hotell

Hotel Gastheim Paul Riml
Gastheim Paul Riml är ett mycket prisvärt boende med frukost som serveras varje morgon. Man bor mitt i cetrum med endast 270 meter till Giggijochbahn-liften. Rummen är i äldre stil. Badrummen är kakla...
Hotel Haus Tanja
Haus Tanja ligger på Dorfstrasse (bygatan) i centrum med bara 350 meter till Giggijochbahn-liften. Hotellet är lite speciellt för de har både dubbelrum med och utan frukost, plus att de har lägenheter...
Hotel Heiners
Det finns inget hus närmare Giggijochbahn-liften än Hotel Heiners. Härbor du i flotta rum på bästa läge! Frukosten är rejäl! På booking.com har hotellets gäster i genomsnitt gett betyget 8,7 av 10, se...
Hotel Lorenzi
Hotel Lorenzi ligger på bästa läge! Bara några sekunders gångavstånd till Giggijochbahn som tar dig upp i Söldens skidområde. Här bor du med frukostpension i trevliga rum. På booking.com har hotellets...
Hotel Lärchenpark
Lärchenpark är vårt budgetalternativ. Enkelt, men mycket fräscht boende med kanonläge vid liften!
Hotel Pension Edelweiss
Ett mycket fint och nyrenoverat frukosthotell på bästa läge längs Dorfstrasse, som är huvudgatan genom mysiga Sölden. Från hotellet är det bara ca 130 meter till liften och restauranger finns det både...
Hotel Pension Eden
Pension Eden ligger i centrum och endast 200 meter till Giggijochbahn-liften. Boendet har trevliga rum och frukost ingår alltid. En relaxavdelning med bastu, sittgrupp och vilstolar finns för hotellet...