Peschiera del Garda

Vackraste byn vid Gardasjön. Resa 17-24 oktober 2021

Introduktionserbjudande -1.000kr  - FULLBOKAD!!!

Varför inte ta det bästa i livet som vandring, vinprovning, upplevelser av natur, fantastiska vyer, god mat och kombinera det till en underbar resa. Det har vi gjort och nu har Go alpin nöjet att presentera en resa till underbara Peschiera del Garda, på bästa läge vid vackra Gardasjön i Italien.

Detta är en uppleveseresa med 33% avkoppling, 33% vandring, 33% vinupplevelser och 100% njutning! Du behöver inte vara atlet för kunna vara med på våra utflykter. Det räcker med normal fysik.

Våra reseledare är inga vinexperter, men har givetvis ett stort intresse av vin. På respektive vingård kommer vi träffa engelsktalande guider som kommer hålla i vinprovningarna. Dessa guider är experter på sina viner och kommer kunna informera och svara på eventuella frågor. Go Alpins vin- & vandringsresor är just vad det heter. Du kan förvänta dig trevliga upplevelser på lokala vingårdar samtidigt som du får röra på dig i underbara miljöer.

Att välja Peschiera del Garda som resmål var ett självklart val för oss. Byn ligger i sydöstra delen av Gardasjön och det innebär att det är den varmaste delen kring sjön och med flest soltimmar. Flera restauranger ligger med utsikt över sjön med det blåa vattnet. Där kan man sitta och njuta av en äkta italiensk espresso eller varför inte äta en god middag med ett fylligt Amarone-vin. Känslan att Amarone-vinet bara transporterats ett par kilomter från vingården till restaurangen gör det extra speciellt. I byns gamla del finns vackra byggnader i tidstypisk Italiensk stil. Massor med smala och mysiga gränder där affärer, barer och restauranger trängs med sina härliga uteserveringar. Ett måste minst en kväll är att äta på en av fiskrestaurangerna vid kanalen som slingrar sig genom stan. En äkta hemmagjord gelato (glass) får man ej heller missa.

Vår resa år 2021 är i 17-24 oktober och vi har avresor från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Det är en perfekt vecka för vin- & vandringsresa. Det är färre människor kring Gardasjön, inte för varmt och priserna lägre. Krama ur det sista av den Italienska sommaren innan Svenska hösten biter tag i Sverige. 

Från flygplatsen i Verona är det bara 20 minuter till våra hotell i Peschiera!

Resorna år 2022 är ännu inte publicerade på här på hemsidan, men vi räknar med resor i april, maj och oktober.

Status:

Resmålsfakta

Land: Italien 

Byn: Peschiera del Garda vid Gardasjön. Befolkning Ca: 11.000 invånare

Typ av resa: Vin och vandring med fokus på vin och allmän njutning. Flera vinprovningar och guidning på vingårdar. Vandringarna kan utföras i grövre skor. Vandringen över berget vid byn Garda kräver vandringskängor. 

Reslängd: 8 dagar med reseledare 

Reseperiod 2021: 17-24 oktober

Gruppstorlek: max 28 personer

Transfer: Verona flygplats 20 min
                 Venedigs flygplats 1h 30 min

Avstånd till andra byar/städer/områden: Verona 29 km, Sirmione 12 km, Garda del Garda 18 km, Bardolino 15 km, Valpolicella 28 km.

 

Vandring

Resan till Peschiera del Garda har mest fokus på vin och upplevesler av Italien. Vandringen är på en lättare nivå, vilket gör att den passar alla med normal fysik och grundkondition. Vi kommer att vandra i Valpolicella mellan olika vingårdar, vilket är något kuperat, men absolut inte jättejobbigt. Vi kommer även att vandra från byn Garda till Bardolino, vilket antingen är i stadsmiljö med fantastisk utsikt över sjön och upp mot bergen, eller över berget Rocca. Vill man vandra över berget är det en något tuffare vandring där vandringskängor är ett krav. 

 

I Verona promenerar man i egen takt. Alla resenärer får en karta med sevärdheter. Under dagen kommer ni säkert att vilja se balkongen från Romeo & Julia. En god lunch på en uteservering är ett måste. Dagen kanske ni avslutar med en äkta italiensk kaffe på Piazza Bra vid Veronas gamla Arena. Däremellan blir det kanske en del shopping. Verona är Rom i miniatyr. 

Till Sirmione tar vi oss med E-bike (elcykel) från Peschiera som är en sträcka på 11 km och tar ca: 40 min. Väl framme får ni promenera på egen hand och vi kommer rekommendera sevärdheterna och höjdpunkterna i Sirmione. Utflykten kan fortsätta på egen hand till den mysiga byn Desenzano del Garda. Dit är det ytterligare ca 10 km. 

De dagar vi inte har gemensamma utflykter kan ni göra egna vandrings- eller cykelturer kring Gardasjön. Eller varför inte boka en båttur på sjön. Det finns massor att hitta på för den som vill aktivera sig. Vill man bara sitta med en bra bok i solen gör man det.

Vin

Italien är ett av världens äldsta vinländer och producerar ca 25 procent av världens vin. Tre kända italienska vindistrikt ligger nära staden Verona och det är Valpolicella, Bardolino och Soave. Vi kommer att besöka både Valpolicella och Bardolino.

Valpolicella är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Valpolicella består av sju kommuner; Pescantina, San Pietro in Cariano, Negrar, Marano, Fumane, Sant'Ambrogio och Sant'Anna d'Alfaedo. Valpolicellas ekonomi är starkt baserad på vinproduktion, särskilt vinerna Amarone och Ripasso. De vanligaste druvorna i Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Det finns många stora kända vinproducenter i Valpolicella, och vi kommer besöka både stora men även några små lokala vinproducenter. 

Bardolino är både ett namn på byn och deras kända vin som är lätt rött vin. Vinet har DOCG-status sedan 2001.

Veckoprogram

Veckoprogram

Veckoprogrammet kan ändras med tanke på väder. Alla utflykter kräver din anmälan, men det är inget du behöver göra i samband med bokning. Dock senast 14 dgr före avresa för att få en garanterad plats. Det kan även göras i mån av plats på resmålet.

 

Söndag Ankomstdag

Vår reseledare möter er vid flygplatsen och transferbussen tar er till ert hotell i Peschiera del Garda. Transfertiden är endast 20 minuter!
Välkomstmöte med välkomstdrink på kvällen.

 

Måndag - Upplev Lugana

Förmiddagen spenderas på egen hand.
Samling kl. 13:10 utanför Enjoy Garda Hotel.
Kl. 13:15 påbörjar vi en lättare vandring till vindestriktet där det vita vinet Lugana produceras av druvan Trebbiano di Lugana.
En allmän uppfattning är att Italiens bästa viner, gjorda på denna druva, kommer just från detta område.
Vandringen tar strax över en timme enkel väg och sker på i det närmaste plan mark.
Vingårdens personal kommer visa vingården och 4 viner kommer att provas.
Vi beräknas vara tillbaka vid hotellet ca kl. 18:00.
Vandringskängor är ej ett krav för denna utflykt.
I utflyktens pris ingår:
Guidad vandring till vingården, vingårdsupplevelser med vinprovning med tilltugg.
Pris: 295 kr/person

 

Tisdag - Valpolicella. Ameronevinets hjärta

Klockan 09:15 hämtas vi av vår inhyrda buss vid Enjoy Hotel. Den kör oss ca 30 minuter till Valpolicella där vi kommer att besöka två olika vingårdar. En större producent som fortfarande är familjeägd i 5:e generationen och säljer bl.a. till Systembolaget. Den andre producenten är något mindre och har en fantastiskt vacker vingård med underbara viner.
Hos första producenten får vi en guidad tur som beskriver historian om familjens vingård. Därefter går vi ner i den enorma vinkällaren som är otroligt vacker. Efter turen ingår vinprovning av 4 st av husets viner.
Efter första besöket är det dax för lunch på en lokal restaurang nära vingården. Lunchen igår ej i utflyktens pris. 
Efter lunchen vandrar vi i sagolik miljö med vinrankor och vingårdar alldeles intill oss. Vandringen tar ca 1 timme i kuperad terräng med promenadvänligt underlag. Vandringskängor är att föredra, men inget krav på denna utflykt.
På vingård nr 2 kommer vi få se en del av odlingen och därefter en del av produktionen, innan vi slår oss ner till bords för en vinprovnning av 4 sorter av husets viner:
   - Valpolicella Classico Doc 2020
   - Valpolicella Classico Superiore Doc 2017
   - Valpolicella Ripasso Classico Superiore Doc 2018
   - Amarone Valpolicella Classico Docg 2016
På båda vingårdarna ingår även lättare tilltugg i form av Italienska charkuterier från området.
I utflyktens pris ingår:
Bussresor, guidad vandring mellan vingårdarna, vingårdsupplevelser med vinprovning med tilltugg.
Pris: 895 kr/person

 

Onsdag - Garda del Garda med vinprovning i Bardolino

Efter frukost promerar vi några hundra meter från hotellet till  busstationen i Peschiera och gemensamt tar vi oss till byn Garda del Garda. Egentid i mysiga byn Garda kommer erbjudas och vid en bestämd tidpunkt samlas vi igen. Nu har du två val:
1) En något tuff guidad vandring upp på berget Rocca som ger dig fantastisk utsikt över Gardasjön och byarna Garda samt Bardolino. Berget reser sig 280 meter över sjön! Från berget vandrar vi vidare ner mot Bardolino. Vandringskängor är krav! Vandringsstavar är ett plus, men ej krav. Totalt ca 3 timmar.
2) En lätt vandring på egen hand längs strandpromenaden från Garda direkt till Bardolino. Vandringskängor ej krav. Tar ca 1 timme, så denna grupp får ca 2 timmar ledig tid i Badolino innan vinprovningen.
De båda grupperna möts vid en vingård där en vin- & olivprovning med guidad tur genom fältet, produktionen och vinkällaren kommer ske på en mysig vingård med underbara viner från Bardolino, Soave och Valpolicella-destrikten. Tre viner och en olivolja ingår och den som vill kan själv köpa fler sorter att prova. 
Efter vinprovningen får ni egen tid att spendera i den mysiga byn Bardolino där restaurangerna vid sjön, på de olika piazzorna eller i den lilla hamnen trängs mellan de vindlande gränderna. 
Buss från Peschiera del Garda tar ca 30 min.
I utflyktens pris ingår:
Bussresor, guidad vandring över berget, vingårdsupplevelse med vinprovning.
Pris: 295 kr/person

 

Torsdag - fridag

Fri dag

Vi träffas på kvällen och äter en gemensam middag på en restaurang. Anmälan och betalning sker på resmålet.

 

Fredag - Verona

Samlig utanför Hotel Enjoy kl 09:40.
Vi tar tåget eller bussen till den gamla kulturstadstaden Verona. Här finns det gott om sevärdheter. Bl.a. berömda Juilets house, romerska amfiteatern Arena di Verona och piazza delle Erbe. Staden utforskar ni i egen takt. Reseledaren följer med och har förköpt era bussbiljetter. Ni kommer få en karta med tips på det som är sevärt. Det blir alltså en dag som till största delen upplevs på egen hand. 
I utflyktens pris ingår:
Bussresor med lokalbuss eller tåg och karta med sevärdheter över Verona.
Pris: 95 kr/person

 

Lördag - Sirmione på E-bike

Vi cyklar 10 km enkel väg till Sirmione för att promenera i den mysiga byn som sticker upp som en halvö längst i söder av Gardasjön. Den bilfria lilla byn har små mysiga gränder, massor med affärer, mysiga vinbarer, trevliga restauranger, piazzor och äkta italiensk glass när den är som bäst. Vi visar er några av sevärdheterna och därefter får ni göra Sirmione på egen hand.  Ni bestämmer återresa själva. Vill ni fortsätta ytterligare 8 km enkel väg kan ni även besöka den mysiga byn Desenzano del Garda, som ligger i sydvästra delen av Gardasjön. Utflykten inkluderar hyra av E-bike (cykel med elmotor som gör det oerhört lätt att cykla). Medtag egen cykelhjälm, om du inte vill låna på plats (hjälm ingår i priset). Cykelturen från Peschiera del Garda till Sirmione är nästan helt platt och tar ca: 40 min enkel väg.
I utflyktens pris ingår:
Hyra av E-bike till kl. 19:00 (vanlig eller mountainbike), cykellås, hjälm och reseledare som visar vägen till Sirmione och en stadspromenad på plats.
Pris: 295 kr/person

 

 

Söndag Hemresa

Transfer 20 minuter till Verona flygplats.

Hotell

Hotel Enjoy Garda

Hotel Enjoy Garda

Enjoy Garda Hotel är ett 4-star hotell på bra läge i Peschiera del Garda. Tripadvisor rankar detta hotell som det bästa i hela staden! Hotellet drivs av en familj sedan länge...
Hotel Valentina

Hotel Valentina

Hotel Valentina ett personligt och mysigt hotell som drivs av Francesca och hennes syster. Alla de 11 rummen är renoverade 2016 i ljus och modern stil. Alla rum har minibar och även givetvis...