Val Gardena (IT)

Val Gardena - skidområde som verkligen passar alla

Val Gardena ligger på perfekt läge i Italienska Dolomiti Superski. Skidområdet är på ca 500 km pist (!) med varierad åkning. Ett skidområde som verkligen passar alla! Vi erbjuder noga utvalda frukosthotel i byn Selva. Alla hotell ligger nästan direkt vid en lift eller pist! Här kan du glömma skidbussar och trängsel. Det är bara att ge sig ut på morgonen och njuta av världens störtsa skidområde. Byn Selva, ligger enligt oss, på bästa läge i den långa dalen Val Gardena. Selva ligger nämligen närmast alla andra kända orter i området, såsom Canazei, Arabba och Corvara. Vill man hålla sig i Val Gardena en dag är det enkelt att åka på andra hållet mot Ortisei och Santa Cristina. Ett åk från berget Seceda ner mot Ortisei får man inte inte missa under veckan. Ett stopp för lunch på Rifugio Val d' Anna är också en rekommendation.
Resorna till Val Gardena är inte våra billigaste resor, men vi lovar valuta för pengarna. Hotell på bästa läge i en supermysig by på perfekt läge i världens storsta skidområde kostar lite mer än vissa andra resmål. Men vi lovar kvalité.

Vi kommer arrangera följande resor till Val Gardena vinten 2023

Vecka 8 buss från Malmö. Vi kör alltid med toppmoderna bussar med extra benutrymme.
Vecka 10 direktflyg från Kastrup till Verona, vilket ger transfer på endast ca 2 timmar.

Makalös skidåkning i Dolomiterna

I Dolomiterna kan du verkligen njuta av vackert landskap, makalös skidåkning i väldens näst största sammahängande skidområde och inte minst njuta av god mat. Tyristbyrån i Val Gardena har gjort en liten film om matupplevelserna i pisten. Se här:

Go Alpin / Club Glaciär 
 

Status:

Veckoprogram

Du kan inte skapa din skidsemester på egen hand, lika bra som med hjälp av oss. Vi tar hand om er och tipsar om de bästa pisterna oavsett om du åker med våra guider, eller på egen hand.

Vårt väl tilltagna veckoprogram tillsammans med våra erfarna guider skapar möjligheten för dig att få ut så mycket som möjligt av din skidåkning och få en oslagbar semester. Samtliga skiddagar, förutom två, har vi nya utflyktsmål och destinationer. Vi åker alltifrån långa skidsafarin till mindre pistvisningar. Du behöver inte vara proffs för att hänga med på våra utflykter, men du måste kunna ta dig ner för röda pister i hyggligt tempo. Vid strålande solsken och lediga solstolar är fikapauser obligatoriska. Vill man hellre åka skidor under våra pauser, gör man det i den närliggande pisten. Förutom underbar skidåkning är det mycket trevligt att åka tillsammans med andra resenärer i grupp.

Veckoprogrammet är preliminärt och kan ändras en del beroende på väder och vind, samt antalet resenärer på orten.


Veckoprogram vintern 2023

Veckoprogrammet är preliminärt.

Lördag

Ankomst till hotellen.
Skiduthyrning på Scuola 2000 >>, som ligger mittemot Costabella-liften.

Söndag

Pistvisning i området mot Corvara, La Villa och San Cassiano. Samling nere vid Dantercepies-liften klockan 09.30. Åk gärna några åk innan.
Afterski på Kronenstube ca 16:00.
Middag på La Bula kl. 18:30 (anmälan till reseledaren krävs)

Måndag

Idag åker vi Skitour Sella Ronda. 42 km på en och samma dag. Låt dig inte skrämmas av sträckan, denna utflykt passar alla som kan åka minst röda pister. Samling nere vid Dantercepies-liften kl. 09.00.
Afterski på Kronenstube ca 16:00.
Middag på Pranives kl. 18:30. Pasta och pizza av hög klass! (anmälan till reseledaren krävs)

Tisdag

Pistvisning mot St Christina / Seceda. 
09:00 Samling vid Ciampinoi-liften.
Afterski på Kronenstube ca 16:00.

Onsdag

Fri åkning.
18:30 Middag på Freina (anmälan till reseledaren krävs)

Torsdag

Reseledaren meddelar var dagens utflykt blir.
19:00 Fondue-afton på Des Alpes. A la carte alternativ finns (anmälan till reseledaren krävs)

Fredag

Fri åkning.
19:00 Middag på Sal Feur (anmälan till reseledaren krävs)

Lördag

Hemresa. 


Afterski

Var vi ses på afterski efter våra utflykter meddelas dag för dag av guiderna, om det inte framgår i veckoprogrammet.

Liftkort ingår

Liftkort ingår

När du bokar din resa till Valgardena ska du välja vilket liftkort varje resenär ska ha. Detta görs genom ett enkelt knapptryck i bokningen. Du väljer om någon i sällskapet är senior, junior eller barn samt vilket av de tre olika liftkorten som ni vill ha. Beroende på ditt val blir det rabatt eller tillägg på resans pris. 

Ålderskrav på samtliga liftkort vintern 2022-2023 är:

  • Barn, född efter 26 nov 2014
  • Junior, född efter 26 nov 2006
  • Senior, född före 26 nov 1957

Ej liftkort: alltid -3250 kr

 

Liftkort för Val Gardena
Liftkortet är inkluderat i resans pris. I samtliga resor till Val Gardena ingår ett 6 dagars Dolomiti Superski-liftkort, vilket innebär att du kan åka överallt i hela Dolomiti Superski. Det finns inget bättre liftkort att köpa. 
6 dgr vuxen: ingår i resans pris
6 dgr barn: -3250 kr (förälder måste också köpa 6 dagar)
6 dgr junior: -1100 kr
6 dgr senior: -350 kr
6 dagar liftkort giltig söndag - fredag.

7 dgr vuxen: 200 kr
7 dgr barn: -3250 kr (förälder måste också köpa 7 dagar)
7 dgr junior: -900 kr
7 dgr senior: -150 kr
7 dagar liftkort giltig söndag - lördag.
OBS! Vid bussresor från Sverige beräknar vi att ankomma resmålet på lördag vid lunch. Hemresa påföljande lördag på sen eftermiddag. 

Liftkort för 7 dagar är endast möjligt då man väljer bussresa, reser med egen bil eller har en hemresetid med sen flygavgång. Vi lämnar Val Gardena ca 4,5 timmar före flygets avgång.

 

Hotell

Hotel Bonega

Hotel Bonega

Gångavstånd lift är bara 30 sek och till centrum går du på 6 min. Härligt Tyrolerpensionat med mysiga rum, i rustik stil. Toppläge direkt i pisten...
Hotel Crepaz

Hotel Crepaz

Hotel Crepaz ligger mitt i centrum med endast 2 min promenad till liften. Toppklass. Bästa läge i centrum nära Ciampinoiliften, restauranger och after ski. Mycket fräscha rum....
Hotel Des Alpes

Hotel Des Alpes

Detta är vårt hotell i Selva di Val Gardena som har halvpension. Middagar på kvällen ingår alltså i resans pris. Det är ett flott hotell längs huvudgatan i ...
Hotel Horizont

Hotel Horizont

Med endast 75 meter till Costabella-liften och till centrum ligger detta hotell på perfekt läge med utsikt över byn. Till Ciampinoi-liften är det endast ca 175 m. Fr&aum...
Hotel Lanzinger

Hotel Lanzinger

Hotel Lanzinger ligger oerhört nära både lift och centrum. Hotellet ligger bara 150m från Costabella-liften! Till Ciampinoi-liften är det bara ca 100 meter till.&n...
Hotel Murfreid

Hotel Murfreid

Hotel Murfreid ligger på absolut bästa läge Selva. Direkt vid pisten som är en del av heldagsutflykten Sellaronda, men givetvis även anslutning till alla andra underbara pist...
Hotel Sayonara

Hotel Sayonara

Gångavstånd till Costabella-liften med endast 200 meter. Centrum börjar vid samma plats. Toppenläge på lugn gata i byn! Stor lgh-8 pers finns på förfrå...
Hotel Villa Maria

Hotel Villa Maria

Precis intill liften och pisten ligger mysiga Hotel Villa Maria. Perfekt läge även till centrum. Här bor du i fina rum på bästa läge!